ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στον Γενικό Εισαγγελέα ο Ε. Ευσταθίου: «Η απαίτηση του είναι η σιγή των αμνών»

Απαντά στον Γενικό Εισαγγελέα ο Ε. Ευσταθίου: «Η απαίτηση του είναι η σιγή των αμνών»

Σφοδρή απάντηση έδωσε ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου να αξιολογήσει κατά πόσον συντρέχουν λόγοι παραπομπής του κ. Ευσταθίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων.

«Ο κ. Γεώργιος Σαββίδης θεωρεί ότι μπορεί να προσωποποιεί τον θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα. Οχυρωμένος στο Σύνταγμα, θεωρεί ότι οι αποφάσεις του, οι πράξεις και οι παραλείψεις του και γενικά η συμπεριφορά του είναι ανεξέλεγκτες και ασύδοτες. Αν δε τολμήσει κάποιος να τις κρίνει, θα πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθεί όπως ετιμωρείτο ο πρωτόγονος άνθρωπος όταν άγγιζε το τοτέμ, δηλαδή το ιερό και το όσιο, όπως ήταν ο αρχηγός της φυλής. Όποιος τον άγγιζε ετιμωρείτο με θάνατο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η απαίτηση του Γενικού Εισαγγελέα είναι η σιγή. Η σιγή των αμνών, όπως νομίζει ότι αυτό είναι η Κυπριακή κοινωνία. Πλανάται, καθότι ο μέσος Κύπριος είναι και υπερήφανος αλλά και ελεύθερος άνθρωπος».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Ο κ. Γεώργιος Σαββίδης θεωρεί ότι μπορεί να προσωποποιεί τον θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα. Οχυρωμένος στο Σύνταγμα, θεωρεί ότι οι αποφάσεις του, οι πράξεις και οι παραλείψεις του και γενικά η συμπεριφορά του είναι ανεξέλεγκτες και ασύδοτες. Αν δε τολμήσει κάποιος να τις κρίνει, θα πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθεί όπως ετιμωρείτο ο πρωτόγονος άνθρωπος όταν άγγιζε το τοτέμ, δηλαδή το ιερό και το όσιο, όπως ήταν ο αρχηγός της φυλής. Όποιος τον άγγιζε ετιμωρείτο με θάνατο.

Η απαίτηση του Γενικού Εισαγγελέα είναι η σιγή. Η σιγή των αμνών, όπως νομίζει ότι αυτό είναι η Κυπριακή κοινωνία. Πλανάται, καθότι ο μέσος Κύπριος είναι και υπερήφανος αλλά και ελεύθερος άνθρωπος.

Ο Γενικός Εισαγγελέας κλήθηκε να απαντήσει γιατί στις 16.1.2024 ανέστειλε την ποινική δίωξη του ολιγάρχη Oleg Boyko, μέλους του στενού πυρήνα του ρωσικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, προσωπικού φίλου του προέδρου Πούτιν. Γιατί με τον τρόπο αυτό παρεμπόδισε τα δικαστήρια της χώρας μας να τον δικάσουν για τις αποδιδόμενες σε αυτόν πολύ σοβαρές κατηγορίες και ποιο ήταν το δημόσιο συμφέρον που εξυπηρετείτο με την αναστολή της ποινικής του δίωξης. Αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που του ετέθησαν στην επιστολή ημερομηνίας 26.1.2024 στις σελίδες 5-7, επιτίθεται στο δικηγόρο του παραπονουμένου που κάνει το καθήκον του όχι μόνον απέναντι του πελάτη μου, αλλά και ως υπηρέτης του δικαίου. Μεταξύ των ερωτημάτων που είχαν τεθεί ήταν γιατί δεν εξέτασε την αλήθεια για την δήλωση που ο κατηγορούμενος περιχαρής έκαμε ότι με τρία εκατομμύρια που εξόδευσε στην Κύπρο «κανόνισε την υπόθεσή του».

Δεν ενδιαφέρθηκε καν να εξετάσει την πολύ σοβαρή αυτή καταγγελία. Όφειλε να απαντήσει οπωσδήποτε στα ερωτήματα που του ετέθησαν διότι πλήττουν την αξιοπιστία και το κύρος του Δημοκρατικού κράτους.

Αυτό γίνεται δυστυχώς όταν ο Γενικός Εισαγγελέας αφήνει στο απυρόβλητο ένα ολιγάρχη εναντίον του οποίου έχουν τεθεί κυρώσεις από άλλες χώρες και το όνομα του περιλαμβάνεται στην POUTIN LIST χωρίς να δίνει την οποιαδήποτε εξήγηση. Το πλήρες όνομα της Λίστας Πούτιν είναι «The full 'Putin list' of Russian oligarchs and political figures released by the US Treasury» στην οποία λίστα περιλαμβάνονται 96 ολιγάρχες του στενού περιβάλλοντος του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, μεταξύ των οποίων φιγουράρει ο Oleg Boyko στον αριθμό 17, γεγονός το οποίο έχει κινητοποιήσει τον διεθνή παράγοντα, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους του εξωτερικού.

Προφανώς τον κ. Σαββίδη δεν τον ενδιαφέρει εάν οι ενέργειες του εγκυμονούν τον κίνδυνο να επιβληθούν κυρώσεις στην χώρα μας ως σύνολο, όπως έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις σε δικηγορικά γραφεία της Κύπρου, τα οποία απλώς ετηρούσαν ή διαχειρίζονταν τους λογαριασμούς των ολιγαρχών.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δικηγόρος»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΑυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top