ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητά την παραπομπή Ε. Ευσταθίου στο Πειθαρχικό ο Γενικός Εισαγγελέας

Ζητά την παραπομπή Ε. Ευσταθίου στο Πειθαρχικό ο Γενικός Εισαγγελέας

Τις κατηγορίες του δικηγόρου Ευστάθιου Ευσταθίου περί διαφθοράς στη Νομική Υπηρεσία, απορρίπτει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, κάνοντας λόγο για «αήθεις ισχυρισμούς», ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου να αξιολογήσει κατά πόσον συντρέχουν λόγοι παραπομπής του κ. Ευσταθίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Σαββίδη, «δυστυχώς εξακολουθούμε να είμαστε μάρτυρες μιας συνεχιζόμενης ανοίκειας και απαράδεκτης συμπεριφοράς εκ μέρους του δικηγόρου κ. Ευστάθιου Ευσταθίου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες, κατ’ επανάληψη, προβάλλει δημοσίως αήθεις ισχυρισμούς περί διαφθοράς στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, ενίοτε ισχυριζόμενος χρηματισμό λειτουργών της και ενίοτε συγκάλυψη, από τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και/ή ποινικών αδικημάτων», και προσθέτει πως απορρίπτει απερίφραστα, για άλλη μια φορά, τους ισχυρισμούς του κ. Ευσταθίου.

Ο κ. Σαββίδης δηλώνει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα επέδειξε «τεράστια ανοχή» όχι μόνο στην καλόπιστη κριτική η οποία, όπως λέει, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο μιας σύγχρονης δημοκρατίας, αλλά και σε «κακόπιστα και υποβολιμαία σχόλια». Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Ευσταθίου για «συγκάλυψη και διαφθορά», οι οποίες, δυστυχώς, όπως αναφέρει, αναπαράγονται από ΜΜΕ, έχουν ξεπεράσει το όποιο όριο ανοχής του.

«Ευθύνη μου και μέγιστη υποχρέωσή μου ως Γενικός Εισαγγελέας, πέραν των όποιων προσωπικών δικαιωμάτων μου ως άτομο, είναι η διαφύλαξη και η περιφρούρηση του ύψιστου αυτού Θεσμού που υπηρετώ, των συναδέλφων μου και της νευραλγικής Υπηρεσίας της οποίας προΐσταμαι», αναφέρει.

Παράλληλα, δηλώνει ο κ. Σαββίδης πως έχει επικοινωνήσει την Πέμπτη με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ανέφερε ότι θα του αποστείλει εντός της ημέρας όλες τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Ευσταθίου και την αναπαραγωγή τους σε ΜΜΕ, «με σκοπό να αξιολογήσει κατά πόσον συντρέχουν λόγοι παραπομπής του κ. Ευσταθίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων». Νοείται, επισημαίνει ο Γενικός Εισαγγελέας, ότι στην παρούσα υπόθεση, θα εξαιρεθεί από την οποιαδήποτε διαδικασία του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαββίδης επαναλαμβάνει προς άπαντες πως δεν θα επιτρέψει την «όποια προσπάθεια εργαλειοποίησης της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας ή άσκησης πίεσης σε λειτουργούς της, για εξυπηρέτηση ευτελών προσωπικών, ή πελατειακών, ή άλλων σχεδιασμών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top