Συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων είναι ο στόχος του Άντονι Μπλίνκεν – Νέο ταξίδι στη Μ. Ανατολή

Συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων είναι ο στόχος του Άντονι Μπλίνκεν – Νέο ταξίδι στη Μ. Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα ασκήσει πίεση για την απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα μια παύση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 8 του μηνός για να εργαστεί για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και για να διασφαλίσει μια ανθρωπιστική παύση, σύμφωνα με το υπουργείο του.

Ο Μπλίνκεν θα μεταβεί κυρίως στο Κατάρ και την Αίγυπτο, χώρες που ενεργούν ως διαμεσολαβητές, όπως και στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και στη Σαουδική Αραβία για το πέμπτο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από τότε που άρχισε η σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.