ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τα πιο περίεργα πράγματα εντοπίζονται στα γκαράζ – Ακόμα και πύραυλοι που μπορούν να φέρουν… πυρηνικά

ΗΠΑ: Τα πιο περίεργα πράγματα εντοπίζονται στα γκαράζ – Ακόμα και πύραυλοι που μπορούν να φέρουν… πυρηνικά

Τα πιο περίεργα πράγματα μπορεί να κρύβονται καμιά φορά σε ένα γκαράζ ακόμα κι ένας πύραυλος σχεδιασμένος να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές.

Συγκεκριμένα τα μέλη της ομάδας πυροτεχνουργών του αστυνομικού τμήματος του Μπέλεβου, μίας πόλης που βρίσκεται κρατά μήκος της λίμνης Ουάσινγκτον απέναντι από το Σιάτλ στις ΗΠΑ, ανταποκρίθηκαν σε μια μάλλον ασυνήθιστη κλήση, καθώς υπήρξε αναφορά για έναν πύραυλο στρατιωτικού τύπου στο γκαράζ ενός σπιτιού.

Την είδηση έκανε γνωστή το αστυνομικό τμήμα του Μπέλεβου, το οποίο σε μία ανάρτησή του στο Χ, έκανε κι ένα αστείο σημειώνοντας πως: «Νομίζουμε ότι θα περάσει πολύς, πολύς καιρός μέχρι να ξαναγίνει μια τέτοια κλήση».

Πώς βρέθηκε ο πύραυλος

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας κάτοικος της πόλης τηλεφώνησε στο μουσείο και είπε ότι ήθελε να δωρίσει ένα αντικείμενο που ανήκε σε έναν γείτονα που είχε πεθάνει.

Έτσι βράδυ της Τετάρτης, η αστυνομία του Μπέλεβου έλαβε ένα τηλεφώνημα από ένα μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντέιτον του Οχάιο. Το μουσείο ενημέρωσε την αστυνομία για το ενδιαφέρον που εξέφρασε ο άνδρας που τηλεφώνησε σχετικά με τη δωρεά. Μάλιστα όπως είπε ο γείτονάς του είχε αρχικά αγοράσει το αντικείμενο από ένα παζάρι.

Ο πύραυλος σχεδιασμένος να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές που εντοπίστηκε στο Μπέλεβου (Πηγή: Αστυνομικό Τμήμα του Μπέλεβου)

Την Πέμπτη τα άνδρες της αστυνομίας Μπέλεβου και μέλη της ομάδας πυροτεχνουργών επικοινώνησαν με τον γείτονα που είχε καλέσει το μουσείο και βρέθηκαν στο σπίτι που υπήρχε ο συγκεκριμένος πύραυλος.

Τα μέλη της ομάδας πυροτεχνουργών επιθεώρησαν το αντικείμενο και στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν Douglas AIR-2 Genie (προηγούμενη ονομασία MB-1), έναν μη κατευθυνόμενο πύραυλο αέρος-αέρος που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή W25 1,5 kt.

Ωστόσο, στον πύραυλο δεν υπήρχε προσαρτημένη πυρηνική κεφαλή και έτσι οι πυροτεχνουργοί επιβεβαίωσαν ότι το αντικείμενο ήταν αδρανές και δεν περιείχε καύσιμα πυραύλων, ουσιαστικά δηλαδή δεν υπήρχε κίνδυνο έκρηξης.

Επειδή το αντικείμενο ήταν αδρανές και ο στρατός δεν το ζήτησε πίσω, η αστυνομία άφησε το αντικείμενο στον γείτονα, ο οποίος πλέον μπορεί να το εκθέσει σε μουσείο.

Πότε έγινε δοκιμαστική πυροδότηση ενός αμερικανικού πυραύλου αέρος-αέρος με πυρηνική κεφαλή
Σύμφωνα με το Μουσείου Εξοπλισμών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο μη κατευθυνόμενος πύραυλος αέρος-αέρος χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ και τον Καναδά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου του Ψυχρού Πολέμου, όταν η αναχαίτιση των σοβιετικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αποτελούσε μείζον στρατιωτικό ζήτημα. Τον Ιούλιο του 1957, ένας πύραυλος Genie εκτοξεύθηκε σε ύψος 18.000 ποδών (περίπου 5.500 μέτρων) από ένα αναχαιτιστικό F89J και πυροδοτήθηκε πάνω από τη Νεβάδα, η πρώτη και μοναδική δοκιμαστική πυροδότηση ενός αμερικανικού πυραύλου αέρος-αέρος με πυρηνική κεφαλή.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top