ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κίμπρις»: Μουσείο και γκαλερί τέχνης στα τείχη της Αμμοχώστου

«Κίμπρις»: Μουσείο και γκαλερί τέχνης στα τείχη της Αμμοχώστου

Ο «σύνδεσμος για το μουσείο πόλεως Αμμοχώστου» στα κατεχόμενα άρχισε να εργάζεται για τη μετατροπή ενός από τους προμαχώνες στα τείχη της κατεχόμενης Αμμοχώστου σε μουσείο και ενός άλλου σε γκαλερί τέχνης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίμπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στόχος επιδίωξη είναι το μουσείο να δημιουργηθεί εντός του έτους στους προμαχώνες δίπλα στην Πύλη της Ξηράς (Ravelin), η οποία "παραχωρήθηκε" πριν από λίγο καιρό για χρήση στον «δήμο» Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος είναι το μουσείο να αποτελέσει κομβικό σημείο, καθώς τόσο οι κάτοικοι της κατεχόμενης Αμμοχώστου όσο και οι τουρίστες θα μπορούν να μάθουν για το ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο της πόλης βλέποντας, ακούγοντας και διαβάζοντας.

Το μουσείο αυτό θα είναι το πρώτο στις κατεχόμενες περιοχές που θα ακολουθεί το παράδειγμα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, αναφέρεται.

Ακόμη σημειώνεται πως ο Michael Walsh, Αμερικανός δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός, ο οποίος είχε ζήσει στο παρελθόν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και είχε κάνει έρευνες και βιβλία για την πόλη, ενημέρωσε ότι είναι έτοιμος να συνεισφέρει παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια μόλις πληροφορήθηκε τις εργασίες για το μουσείο.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top