ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν βρίσκουν εκπαιδευτικούς για τυφλά παιδιά αλλά απέσπασαν δάσκαλο με εμπειρία - Μόνο πέντε εξειδικευμένοι στην Κύπρο

Δεν βρίσκουν εκπαιδευτικούς για τυφλά παιδιά αλλά απέσπασαν δάσκαλο με εμπειρία - Μόνο πέντε εξειδικευμένοι στην Κύπρο

Μεγάλο πρόβλημα καταγράφεται στην εκπαίδευση των τυφλών παιδιών αφού δεν υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι για να τα διδάξουν.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Παιδείας, στην οποία διαφάνηκε ότι η έλλειψή που καταγράφεται σε ειδικούς εκπαιδευτικούς για αυτά τα παιδιά είναι τεράστια.

«Έχουμε μόνο πέντε εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους για τα τυφλά παιδιά και έτσι αποσπούν δασκάλους από την Μέση εκπαίδευση και την Δημοτική εκπαίδευση, τους κάνουν κάποια μαθήματα, περισσότερο εμπειρικά, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», ανέφερε.

Παρόλα, όπως σημείωσε ο κ. Σαββίδης, η ανάγκη για εκπαιδευτικούς είναι τεράστια.

«Κατάγγειλα ενώπιων της Επιτροπής Παιδείας ότι, αν και υπάρχουν ανάγκες έστω και από αυτούς που εκπαιδεύτηκαν, έπιασαν ένα δάσκαλο που εργάζεται εδώ και 4 χρόνια στην Σχολή Τυφλών, του αποσπάσαν τις ώρες και τον πήραν σε κανονικά σχολεία. Δεν αρκεί που υπάρχουν ανάγκες, έπιασαν τον δάσκαλο αυτό και τον πήρα σε κανονικά σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαββίδης, η Επιτροπή Παιδείας θα λάβει σε ένα μήνα εξηγήσεις για αυτή την απόφαση.

«Θα λάβουμε ενημέρωση κατά πόσο θα δώσουν λύσεις στις κτηριακές υποδομές και στο προσωπικό, ποια τα πλάνα τους για να ανακτήσουν προσωπικό καθώς και για την δημιουργία νηπιαγωγείου για αυτά τα παιδιά», συμπλήρωσε.

Πρόταση νόμου για στήριξη των τυφλών παιδιών μέχρι τριών ετών

Σημειώνεται ότι πρόσφατα κατατέθηκε στην Βουλή πρόταση νόμου, η οποία αποσκοπεί στην τροποποίηση του περί αγωγής και εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές ανάγκες νόμου, ώστε η ειδική αγωγή και εκπαίδευση να παρέχεται απρόσκοπτα σε παιδιά από τη γέννησή τους, μέχρι την ολοκλήρωση όλου του φάσματος του κύκλου σπουδών τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαββίδης, η πρόταση νόμου κατατέθηκε επειδή τα τυφλά παιδιά μέχρι 3 χρονών δεν έχουν καμία βοήθεια και στήριξη.

«Θα βοηθήσει να ενταχθεί και αυτή η ηλιακή ομάδα για να τους παρέχεται βοήθεια», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σημειώνεται ότι η πρόταση νόμου κατατέθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Παύλο Μυλωνά και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθο Σαββίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top