ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικές συσκευές: Σε αυτές είδαμε ήδη αυξήσεις - Έρχονται και σε άλλες κατηγορίες σύντομα

Ηλεκτρικές συσκευές: Σε αυτές είδαμε ήδη αυξήσεις - Έρχονται και σε άλλες κατηγορίες σύντομα

Αυξήσεις σε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές καταγράφηκαν  από την περασμένη βδομάδα, λόγω  της αναστάτωσης στην Ερυθρά Θάλασσα με τις επιθέσεις των Χούθι.

Ωστόσο, οι αυξήσεις φαίνεται να μην έχουν τελειώσει, αφού σύντομα αναμένεται να δούμε άνοδο στις τιμές και άλλων κατηγοριών ηλεκτρικών συσκευών.

Σε ποιες συσκευές είδαμε ήδη αυξήσεις - Πότε θα έρθουν και σε άλλες

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ThemaOnline ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου, έχουν ήδη μπει αυξήσεις σε ηλεκτρικές συσκευές από την προηγουμένη βδομάδα ωστόσο υπάρχουν κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών που λόγω παλιού αποθέματος δεν είδαν ακόμα αυξήσεις.

«Από τον περασμένο μηνά ήδη περνάμε αιτήματα από τους προμηθευτές για αυξημένες τιμές στα προϊόντα τους και έτσι κάποιες αυξήσεις σε ηλεκτρικές συσκευές έχουν ήδη γίνει. Οι αυξήσεις όμως συνεχίζονται γιατί κάποιοι είχαν ακόμα παλιό απόθεμα που είχε παραληφθεί με άλλα δεδομένα. Οπότε όταν λείψει το παλιό απόθεμα και παραληφθεί το νέο εμπόρευμα θα υπάρξουν αυξήσεις», εξήγησε.

Ερωτηθείς για τις συσκευές που είδαν αυξήσεις μέχρι στιγμής, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, σημειώθηκε άνοδος στις τιμές ηλεκτρικών μικροσυσκευών όπως για παράδειγμα τοστιέρες, πιστολάκια κτλ.

«Σε όλα τα ηλεκτρικά που εισάγουμε από την Άπω Ανατολή θα δούμε αυξήσεις», τόνισε παράλληλα.

Αναφορικά με μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές όπως για παράδειγμα τα ψυγεία, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι επειδή είναι ογκώδεις συσκευές, δεν είναι εύκολο να καταλήξουν σε μια τιμή. Ειδικότερα, όπως μας εξήγησε, όσο πιο μεγάλες και ογκώδεις είναι οι συσκευές τότε επηρεάζονται περισσότερο από τις αυξήσεις.

«Η κάθε κατηγορία συσκευών έχει διαφορετικά δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπόψη ενώ παράμετρος για την τελική τιμή είναι και η απόφαση του κάθε λιανέμπορου», πρόσθεσε.

Επικρατεί η αβεβαιότητα - Ρευστή η κατάσταση

Καταληκτικά ο κ. Αντωνίου, σε σχόλιο του στο ThemaOnline, ανέφερε πως «δεν μπορεί κανείς να ξέρει την επόμενη μέρα ενώ υπάρχει παγκόσμια ανησυχία στο παγκόσμιο εμπόριο. Είναι τόσο εναλλασσόμενα τα πράγματα που δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top