ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Εκτέλεσαν επιχειρηματία με καλάσνικοφ - Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο όχημά του - Φωτογραφίες και βίντεο

Ελλάδα: Εκτέλεσαν επιχειρηματία με καλάσνικοφ - Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο όχημά του - Φωτογραφίες και βίντεο

Ενέδρα θανάτου είχαν στήσει άγνωστοι στον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά, τον οποίο αφού πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Μάνδρα ακολούθως έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν με προφανή στόχο να εξαφανίσουν κάθε ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σ' αυτούς.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, μάλιστα, οι δράστες πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, στην οδό Αγίας Αικατερίνης.

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης της δολοφονικής επίθεσης είναι ότι έκαψαν επί τόπου το αυτοκίνητο και το θύμα τους, που δεν αναγνωρίζεται για να μην ρισκάρουν να αφήσουν ίχνη. Η δολοφονία έγινε σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το σπίτι του επιχειρηματία και εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του και είχαν καταγράψει τη ρουτίνα των μετακινήσεών του.

Το θύμα είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο κρεάτων, ενώ κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί και στα διοικητικά ποδοσφαιρικών ομάδων. Επιπλέον τραγικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι η πρώτη σύζυγος του θύματος και μητέρα του μεγάλου γιου του είχε επίσης δολοφονηθεί, στην αυλή του σπιτιού της, στην ίδια περιοχή το 2018. Κίνητρο της δολοφονίας της ήταν η ληστεία.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι διέφυγαν με μηχανή. Το όχημα βρέθηκε στην οδό Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα και στο σημείο επιχείρησαν πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν, δίπλα από το καμένο όχημα 15 κάλυκες, ενώ εντός του οχήματος εντοπίστηκε Καλάσνικοφ το οποίο εκτιμάται ότι είναι το όπλο της δολοφονίας που πέταξαν οι δράστες μετά την εκτέλεση. Στην αστυνομία έφτασε πληροφορία και για δεύτερο καμένο αυτοκίνητο που ερευνήθηκε, αλλά δεν βρέθηκε άλλο καμένο ΙΧ- βρέθηκε ωστόσο, μια μοτοσικλέτα καμένη σε μικρή απόσταση και εκτιμάται ότι ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών από τον τόπο του εγκλήματος.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top