ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Παρέστη στην εκδήλωση «Διάλογος της Κυβέρνησης με Ξένους Επενδυτές»

ΠτΔ: Παρέστη στην εκδήλωση «Διάλογος της Κυβέρνησης με Ξένους Επενδυτές»

Η Προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων, διοργάνωσαν σήμερα εκδήλωση με ξένους επενδυτές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν πέραν των 100 επενδυτών, ήταν η ενημέρωση τους για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση, για βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε η πρόοδος υλοποίησης της Στρατηγικής Προσέλκυσης Επενδύσεων και Ταλέντου που εφαρμόζεται από το 2022, καθώς και η ενίσχυση της με νέες δράσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 7 Φεβρουαρίου 2024. Επίσης, η εκδήλωση παρείχε την ευκαιρία για καταγραφή περαιτέρω αναγκών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές κατά την μεταφορά της επιχειρηματικής τους έδρας στην Κύπρο, αλλά και τη δραστηριοποίηση τους στη χώρα μας.

Κατά την εκδήλωση, ο Προέδρος της Δημοκρατίας στην εναρκτήρια τοποθέτηση του, επεσήμανε ότι η τροποποίηση της Στρατηγικής βασίστηκε κυρίως στις ανάγκες της επενδυτικές κοινότητας όπως αυτές είχαν καταγραφεί κατά τον συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι. Τόνισε τη διατήρηση συνθηκών σταθερότητας στην οικονομία ως προϋπόθεση για την προσέλκυση των επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι η κατάταξη της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα από όλους τους Οίκους Αξιολόγησης, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς τις συνετές πολιτικές της Κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε βασικές δράσεις του Ετήσιου Προγραμματισμού Διακυβέρνησης του 2024.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο μαζί τους, με στόχο να καταστεί η Κύπρος ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για να ζεις, να εργάζεσαι και να ασκείς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σε παρουσίαση των δράσεων που λήφθηκαν από την Κυβέρνηση, ως αποτέλεσμα του διαλόγου με τους επενδυτές, προέβησαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Οι δράσεις που αναφέρθηκαν αφορούν, μεταξύ άλλων, τη νέα Στεγαστική Πολιτική και το σχέδιο Built to Rent, τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για την εξασφάλιση αδειοδότησης για έργα ΑΠΕ, την εφαρμογή Νόμου Στρατηγικών Επενδύσεων, την πρόοδο στην υιοθέτηση της Μπλε Κάρτας και την τροποποίηση του κανονισμού για την ηλικία εγγραφής των παιδιών στα σχολεία, για διασφάλιση της ομαλής συνέχισης της εκπαίδευσης τους στη χώρα μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top