ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουλή: Προς ψήφιση η αύξηση προστίμου για στάθμευση σε θέσεις αναπήρων

Βουλή: Προς ψήφιση η αύξηση προστίμου για στάθμευση σε θέσεις αναπήρων

Προς ψήφιση από τη Βουλή οδηγείται η πρόταση νόμου του βουλευτή της ΕΔΕΚ Ανδρέα Αποστόλου για αύξηση στα €500 από τα €300 που είναι σήμερα του εξώδικου προστίμου για στάθμευση σε θέσεις αναπήρων.

Η πρόταση νόμου προβλέπει επίσης ότι σε περίπτωση που η παράβαση επαναληφθεί σε περίοδο 3 ετών τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιβολής εξώδικου προστίμου αλλά ο παραβάτης θα καταγγέλλεται στο Δικαστήριο.

Η συζήτηση επί της πρότασης νόμου συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, η Αστυνομία ήρε τις ενστάσεις που διατηρούσε στην τροποποίηση της νομοθεσίας και ενημέρωσε ότι «μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμφωνούν στη στήριξη της πρότασης νόμου».

Ως εκ τούτου, εξήγησε, ο κ. Αποστόλου, η Επιτροπή έχει αποφασίσει η πρόταση νόμου να οδηγηθεί άμεσα προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής σε περίπου δύο εβδομάδες.

Η εισήγηση, όπως ανέφερε, είναι για αύξηση του εξώδικου πρόστιμου από €300 που είναι σήμερα στα €500, ενώ αν η παράβαση επαναληφθεί από τον ίδιο παραβάτη σε περίοδο 3 ετών τότε δεν θα επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο και ο παραβάτης θα καταγγέλλεται στο Δικαστήριο.

Ευχαρίστησε τέλος τις οργανώσεις αναπήρων και όλους όσοι συνεργάστηκαν στη διαμόρφωση της πρότασης νόμου και ευχήθηκε να σταλούν τα σωστά μηνύματα προς εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, δηλαδή της στάθμευσης σε θέσεις στάθμευσης αναπήρων από μη δικαιούχα άτομα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top