ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Κινητοποιήσεις αγροτών με τη συμμετοχή και των τριών συνδικάτων – Μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες

Ισπανία: Κινητοποιήσεις αγροτών με τη συμμετοχή και των τριών συνδικάτων – Μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες

Στις κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ισπανία συμμετέχουν σήμερα και τα τρία αγροτικά συνδικάτα Asaja, COAG και η UPA με συγκεκριμένες δράσεις σε διάφορες πόλεις και κυρίως έχοντας από πριν εξασφαλίσει την ειδική άδεια για κάθε διαμαρτυρία.

Τα τρία συνδικάτα οργανώνουν για σήμερα Πέμπτη κινητοποιήσεις στην Θιουδάδ Ρεάλ , την Ουέσκα, την Σαλαμάνκα και τα Αβιλα ενώ αυτή την ώρα παρουσιάζονται προβλήματα στους δρόμους της Ναβάρας, της Καταλονίας, της κοινότητας της Βαλένθιας, της Καστίγια και Λεόν, της Καστίγια Λα Μάντσα και της Ανδαλουσίας.

Βασικός στόχος όλων των διαδηλωτών είναι να κάνουν όσο πιο έντονα εμφανή την διαμαρτυρία τους για να τους “δουν και να τους ακούσουν στις Βρυξέλλες” όπως τονίζουν συνεχώς. Τα αιτήματα τους παραμένουν σταθερά τα ίδια : ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις τρίτες χώρες με τις συμφωνίες που υπογράφει η ΕΕ , η γραφειοκρατία, τα προβλήματα από τη ξηρασία αλλά και η επόμενη ΚΑΠ.

Στην Ισπανία το δικαίωμα της δημόσιας διαμαρτυρίας είναι νόμιμο, όμως οποιοσδήποτε φορέας ή συλλογικότητα θα πρέπει εκ των προτέρων να ενημερώσει γραπτώς τις αρμόδιες αρχές για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Σχεδόν πάντα η άδεια δίνεται. Αυτό γίνεται προκειμένου για παράδειγμα οι αρχές να διευκολύνουν την κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων αφήνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας ανοιχτή, όταν πρόκειται για κλείσιμο δρόμων.

Και οι ενώσεις εμπορευματικών μεταφορών ζητούν από τους αγρότες να επιτρέπουν στα φορτηγά αυτοκίνητα να διασχίζουν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες – επηρεάζονται ως τώρα από τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον 80.000 φορτηγά αυτοκίνητα – για να μην προκληθούν προβλήματα στη μεταφορά κυρίως τροφίμων.

Στις διαμαρτυρίες της Τετάρτης και επειδή οι περισσότερες προέκυψαν αυθόρμητα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργήθηκαν προβλήματα και καθυστερήσεις σε πολλές οδικές αρτηρίες καθώς οι αγρότες αρνούνταν να επιτρέψουν την κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων. Τουλάχιστον 1000 τρακτέρ διέσχισαν τους δρόμους της Βαρκελώνης αλλά και άλλων πόλεων, συναντήθηκαν το απόγευμα με τον πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας και επέδωσαν ψήφισμα στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στη Βαρκελώνη. Η πλειοψηφία των διαδηλωτών παρέμειναν στην Βαρκελώνη και σήμερα θα έχουν συνάντηση με την πρόεδρο της τοπικής Βουλής και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Η υπόσχεση του Πέδρο Σάντσεθ να ενισχύσει περισσότερο τον νόμο του 2021 για την τροφική αλυσίδα, να εφαρμόσει αμοιβαιότητα στους όρους των γεωργικών εισαγωγών και κυρίως να απλοποιήσει την ΚΑΠ, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η προσαρμογή στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς βρίσκουν καλό έδαφος μεταξύ των αγροτών όπως και οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν Φον ντερ Λάιεν.

Ο Σάντσεθ επικεντρώθηκε στην ομιλία του στη Βουλή στα 4 δισ. ευρώ που διατίθενται στον πρωτογενή τομέα από το 2022 για να αντιμετωπιστούν αντιξοότητες όπως η ξηρασία, η άνοδος των τιμών της ενέργειας ή η γεωργική ασφάλιση ή τα 6,8 δισ. από τη νέα ΚΑΠ, από τα οποία περισσότερα από 4 δισ. ευρώ είναι για άμεση ενίσχυση των αγροτών.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top