ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασισμένη η ΕΔΕΚ να κερδίσει τις εκλογές - Με ενθουσιασμό ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας

Αποφασισμένη η ΕΔΕΚ να κερδίσει τις εκλογές - Με ενθουσιασμό ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας

Σε μια πραγματικά κατάμεστη αίθουσα στο Μέγαρο της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία, με πέραν των επτακοσίων ατόμων παρόντα, η ΕΔΕΚ έστειλε το μήνυμα πως είναι αποφασισμένη να κερδίσει τη διπλή εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, να εκλέξει ευρωβουλευτή και να έχει ισχυρή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα σε όλη την Κύπρο.

Στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, έδωσαν το παρών τους, εκτός των υποψηφίων ευρωβουλευτών και δημοτικών συμβούλων, εκατοντάδες υποστηριχτές της ΕΔΕΚ από όλο το φάσμα της ιστορίας του κόμματος και νέοι άνθρωποι, που τάχθηκαν στο πλευρό του σοσιαλιστικού κόμματος.

Πηγές της ΕΔΕΚ μας είπαν ότι στην συνδιάσκεψη βρέθηκαν, από παλιά ιστορικά στελέχη, μέχρι νεότεροι, που πύκνωσαν τις τάξεις του κόμματος πρόσφατα.
Ο ενθουσιασμός της ηγεσίας της ΕΔΕΚ ήταν εμφανής, καθώς ο συνδυασμός της τιμημένης ιστορίας του κόμματος με τον αέρα ανανέωσης που έφεραν νέα στελέχη, έβαλε τις βάσεις για την επιτυχή έκβαση της εκλογικής μάχης.

Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη ξεκίνησε με την κατάθεση Οργανωτικής Εισήγησης από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΕΚ, Μορφάκη Σολομωνίδη, ο οποίος με την περιγραφή πέντε πυλώνων (οργανωτικό, παραγωγή πολιτικής, επικοινωνιακό, επαφή με την κοινωνία κτλ) καθόρισε το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η ΕΔΕΚ μέχρι τις εκλογές.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων στις επικείμενες ευρωεκλογές και τόνισε την ανάγκη να εκπροσωπείται η ΕΔΕΚ στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Βιντεογραφημένα μηνύματα στήριξης στην ΕΔΕΚ απέστειλαν πολλά σοσιαλιστικά κόμματα, ανάμεσα σε άλλα το ΠΑΣΟΚ, το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιταλίας, τα σοσιαλιστικά κόμματα της Φιλανδίας, του Λουξεμβούργου και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές απηύθυναν στην συνδιάσκεψη σύντομο χαιρετισμό. Και οι έξι έστειλαν το μήνυμα πως ο αγώνας είναι κοινός και όχι ατομικός.
Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος της κίνησης Ελεύθεροι Πολίτες – Ισχυρή Συμμαχία, η οποία συνεργάζεται με την ΕΔΕΚ και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος στην ουσία έδωσε το σάλπισμα για την έναρξη της προεκλογικής μάχης.

«Οι επόμενες εκλογές και κυρίως οι ευρωεκλογές είναι εκλογική μάχη καθοριστικής σημασίας. Το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον και την έκβαση του πολέμου», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόσθεσε:

«Είναι η μάχη που πρέπει να κερδίσουμε, που θα εδραιώσει την ΕΔΕΚ ως μία αξιόπιστη πολιτική δύναμη και θα τερματίσει την αμφισβήτηση από επίδοξους και άλλους μνηστήρες. Η επιτυχής έκβαση όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες βρίσκεται στα δικά-μας χέρια. Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να πετύχει τους εκλογικούς-της στόχους. Έχουμε την αυτοπεποίθηση αλλά και τη δυνατότητα να ανατρέψουμε αρνητικές καταστάσεις, αλλά και να επιβάλουμε νέα δεδομένα. Η δύναμή-μας βρίσκεται στις καθαρές-μας θέσεις και σφυρηλατείται με την ενότητά-μας».

Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη έκλεισε με την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της ΕΔΕΚ για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και για τις ευρωεκλογές.

Οι υποψήφιοι της ΕΔΕΚ για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι:

Αναστασίου Νίκος, Δήμαρχος Πολεμιδιών, Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λεμεσού

Αποστόλου Ανδρέας, Βουλευτής Λάρνακας

Γιόκκα Παντελίτσα, Φιλόλογος

Κανάρη Βίβιαν, Δημοσιογράφος

Μυριάνθους Ηλίας, Βουλευτής Πάφου

Φιλίππου Νικόλας, Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΚΑΦ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top