ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΚ σε Γενικό Εισαγγελέα - «Οι θεσμοί εντέλλονται να προστατεύουν και όχι να απειλούν»

ΕΣΚ σε Γενικό Εισαγγελέα - «Οι θεσμοί εντέλλονται να προστατεύουν και όχι να απειλούν»

Εάν οι θεσμοί επιτελούσαν το έργο και την αποστολή τους με την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα επάρκεια και πληρότητα, δεν θα χρειαζόταν να επισείουν ως Δαμόκλειο Σπάθη επί των κεφαλών των δημοσιογράφων την απειλή των ποινικών διώξεων, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Σημειώνει πως θεωρεί την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης, ότι η διαρροή απόρρητων διαβαθμισμένων εγγράφων είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκιση, ως "μια άμεση απειλή κατά της δημοσιογραφικής κοινότητας" του τόπου.

«Οι θεσμοί εντέλλονται να προστατεύουν και όχι να απειλούν», προστίθεται.

Η ΕΣΚ επισημαίνει ότι η διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων και μη, είναι μέρος της δημοσιογραφικής αποστολής και συστατικό στοιχείο της ελευθεροτυπίας.

«Το πνεύμα της άγαρμπης προειδοποίησης του Γ. Εισαγγελέα προς τους δημοσιογράφους δεν συνάδει με το πνεύμα όλων των συναφών εναρμονιστικών νομοθεσιών που ψήφισε η Κυπριακή Δημοκρατία προς ενίσχυση της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας έκφρασης και του πλουραλισμού των απόψεων. Δεν είναι νοητό από τη μια οι δημοσιογράφοι να θωρακίζονται και από την άλλη, να απειλούνται», προστίθεται.

Η ΕΣΚ αναφέρει ότι το θέμα που ανέδειξε ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα ο «Φιλελεύθερος» είναι καίριας σημασίας, άπτεται του δημοσίου συμφέροντος στον μέγιστο δυνατό βαθμό και από τα συμφραζόμενα του είναι πρόδηλο ότι υπήρξε εσφαλμένη διαχείριση που θα κοστίσει στα δημόσια ταμεία πολλά εκατομμύρια.

Σημειώνει ότι η δημοσιογραφική κοινότητα δεν μπορεί να παραμένει απαθής, διαχέοντας μόνο τα όσα εκφράζονται επισήμως και δημοσίως.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που θεσμοί επιχείρησαν να χειραγωγήσουν ή να περιορίσουν το δημοσιογραφικό έργο. Όποτε το πράττουν θα μας βρίσκουν απέναντι τους», καταλήγει η ΕΣΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Νάπα: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 17χρονος - Τραυματίστηκε και 18χρονος

Σοβαρός τραυματισμός 34χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο στη Λεμεσό - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια της 8χρονης Καισσαριανής - Άφησε την τελευταία της πνοή στο Μακάρειο

Έρχονται αλλαγές με το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά - Θα τοποθετηθούν τελικά χρονόμετρα;

Ποια παιδιά δικαιούνται δωρεάν μεταφορά στο σχολείο - Ποιο το κόστος κομίστρων για όσους πληρώνουν

Famagusta:«Λύγισε» το Twitter με την ιστορία της κυρίας Δέσποινας - «Ένα πακέτο γεμάτο αναμνήσεις»Μεταναστευτικό ώρα μηδέν - Κινήσεις «ματ» Νίκου Χριστοδουλίδη

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν - Κινήσεις «ματ» Νίκου Χριστοδουλίδη

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, για να ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό με τις μαζικές αφίξεις πλοιαρίων με Σύρους, από τις ακτές του Λιβάνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top