ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγήκε μπροστά η Αννίτα: Η κρίση στον ΔΗΣΥ, η σύγκρουση Αναστασιάδη-Αβέρωφ, η αναφορά στον Χριστοδουλίδη, το στοίχημα των Εκλογών και το Κυπριακό

Βγήκε μπροστά η Αννίτα: Η κρίση στον ΔΗΣΥ, η σύγκρουση Αναστασιάδη-Αβέρωφ, η αναφορά στον Χριστοδουλίδη, το στοίχημα των Εκλογών και το Κυπριακό

Προσκεκλημένη στην εκπομπή  «Χωρίς Περιστροφές» ήταν η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Αναφερόμενη στη κρίση και την εσωστρέφεια που αντιμετωπίζει ο ΔΗΣΥ, ενόψει τον εκλογών του Ιουνίου, η κα. Δημητρίου σημείωσε ότι κάποιοι πολλές φορές καταβάλουν υπερβάλλοντα ζήλο για να αποδομήσουν την Ηγεσία του κόμματος.

«Αυτό όμως δεν μας πτοεί, ούτε αμφισβητούμε τον εαυτό μας. Ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι πρωταγωνιστική δύναμη», επεσήμανε.

Ερωτηθείσα αν επικρατεί αδυναμία στην διαχείριση της εσωκομματικής κρίσης, η κα. Δημητρίου απάντησε ότι θα υπήρχε αν δεν εργάζονταν καθημερινά με διαφάνεια με δημοκρατικές διαδικασίες.

«Η ευθύνη είναι συλλογική. Στο τέλος της ημέρας αν δεν πάει καλά ο ΔΗΣΥ δεν θα βαραίνει μόνο την Αννίτα ή την Ηγεσία, αλλά θα δημιουργήσει πρόβλημα στην πορεία του κόμματος και σε αυτά που πρεσβεύουμε», σημείωσε.

Σχετικά με το αν υπάρχουν πρόσωπα που δεν θέλουν την ενότητα στον ΔΗΣΥ λόγω συμφερόντων, η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι η ίδια δεν επέλεξε αυτό τον τρόπο, ούτε θα πολιτευτεί με αυτόν τρόπο ούτε της εκφράζει.

«Γνωρίζω πολύ καλά και δεν είμαι καθόλου αδαής, ότι κάποιοι περιμένουν στη γωνία, κάποιοι θεωρούν ότι αποδομώντας την Ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, μπορεί είτε με κάποιο τρόπο να δικαιωθούν, είτε να θέσουν τις δικές τους πολιτικές θέσεις ως επικρατέστερες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την δήλωση της σε συνέντευξη ότι «κάποιοι δεν πρέπει να εκλαμβάνουν την υπομονή της Αννίτας ή την ανοχή της ως αδυναμία», η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι πολλοί δεν πρέπει να εκλαμβάνουν την σιωπή ως αδυναμία γιατί «είναι δύναμη να έχεις την υπομονή να μην απαντάς εν βρασμώ ψυχής αλλά να λειτουργήσεις με αυτοέλεγχο και ώριμη σκέψη».

Κληθείσα να σχολιάσει τους δύο πρώην Προέδρους του κόμματος, η Αννίτα Δημητρίου ανέφερε:

«Ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νίκος Αναστασιάδης είναι δύο πολιτικές προσωπικότητες που έχουν υπηρετήσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό, τον τόπο και τους θέλουμε μαζί μας σ’ αυτή την προσπάθεια. Οπότε, αν θεωρούν κάποιοι, ότι θα μπορούσα εγώ σαν Πρόεδρος του κόμματος, είτε να μιλήσω αρνητικά για τον πρώην ΠτΔ και τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Τους σέβομαι απεριόριστα και θεωρώ ότι έχουν ακόμη ρόλο να επιτελέσουν δίπλα μας σ αυτή τη συλλογική προσπάθεια».

Σχετικά με τις αναφορές ότι λειτουργεί υπό την σκιά του Νίκου Αναστασιάδη, η κα. Δημητρίου απάντησε:

«Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό. Ούτε υπό την σκιά του Νίκου Αναστασιάδη ούτε υπό την σκιά του Αβέρωφ Νεοφύτου. Έλεγαν διάφορα άλλα προηγουμένως, τώρα λένε άλλα. Γενικά μιλάμε πολύ σε αυτό τον τόπο και πρέπει να το προσέξουμε. Τα τελευταία χρόνια ήμουνα στην πρώτη γραμμή προσωπικά παντού για να βοηθήσω το κόμμα μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Αναφορικά για τις σχέσεις της με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι αυτές «είναι μια χαρά. Υπάρχει σεβασμός όπως ήταν, όπως είναι και οπός θα συνεχίσει να είναι».

Σε ερώτηση αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα έπρεπε να είναι επίτιμος Πρόεδρος, η κα. Δημητρίου απάντησε ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να συζητηθεί με τον ίδιο.

«Είναι εν ενέργεια βουλευτής και έχει να προσφέρει πολλά, οπότε δεν θεωρώ ότι αντιμετωπίζεται δυσμενώς. Ήμουνα δίπλα του στην πρώτη γραμμή και θα το ξαναέκανα γιατί σέβομαι και τιμώ τις επιλογές του κόμματος. Έχει ακόμα πολλά να προσφέρει και για αυτό τον χρειαζόμαστε όπως και κάθε ιστορικό στέλεχος του του ΔΗΣΥ», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή απεύθυνε το εξής μήνυμα: «Να είμαστε μαζί, έχουμε να κερδίζουμε πολύ περισσότερα».

Ερωτηθείσα για την σύγκρουση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αβέρωφ και κατά πόσο αυτό επισκιάζει την δουλειά της Ηγεσίας του κόμματος, η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι σίγουρα δεν βοηθά.

«Αλλά μπορεί να μείνουμε είτε σε αυτό είτε να περιοριστούμε σε μια συνωμοσιολογία ή σε μια συζήτηση που δεν αποφέρει καρπούς. Εμείς προχωράμε. Τους χρειαζόμαστε και τους δυο και κάθε στέλεχος του κόμματος. Για αυτό δημιουργήσαμε το προεδρικό συμβούλιο», επεσήμανε.

Κληθείσα να απαντήσει στις αναφορές ότι δεν υπάρχει επικοινωνία ,συνεργασία και συντονισμός στα ανώτατα στρώματα της Ηγεσίας του κόμματος, η κα. Δημητρίου τόνισε ότι δεν ισχύει.

«Απεναντίας επειδή υπάρχει συνεργασία αλλά δεν υπάρχει επιθυμία επιβολής άποψης, συζητούμε στο Πολιτικό Γραφείο δεν έχουμε δικτατορία, δεν θα επιβάλω την προσωπική μου άποψη», σημείωσε

Αναφορικά με το ζήτημα του βουλευτή και αντιπρόεδρο του κόμματος, Γιώργου Κάρουλλα, τον οποίο η κα. Δημητρίου είχε προτείνει ως υποψήφιο για τη θέση του Δημάρχου Λάρνακας αλλά ο ίδιος απέρριψε, η κα. Δημητρίου ανέφερε:

«Υπό τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Λάρνακα, έκανα την δίκη μου εισήγηση ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Για τους δικούς του λόγους, καλός ή κακός, αποφάσισε και είναι σεβαστό ότι δεν επιθυμεί να αποτελέσει την επιλογή για την Δημαρχεία της Λάρνακας. Προχωράμε παρακάτω».

Ερωτηθείσα για τον καταρτισμό του ψηφοδέλτιο και αν αυτό αποτελεί επανεμφάνιση του γνήσιου και του συμμορφωμένου με το καταστατικό Συναγερμού, η κα. Δημητρίου απάντησε καταφατικά.

«Συμφωνώ, γι’ αυτό αποφάσισα να μην βάλω αριστίνδην υποψήφιο, θέλαμε να επιλέξουν τα άτομα του Πολιτικού Γραφείου και αυτό έπραξαν.

Ερωτηθείσα γιατί δεν συμμετέχει ο ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος, αν και διαχώρισε την θέση του από τον ΔΗΣΥ, δηλώνει ακόμα περήφανος Συναγερμικός,  η κα. Δημητρίου απάντησε το εξής:

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε ένας υπεύθυνος πολιτικός χώρος που ανήκει στην αντιπολίτευση και εκεί θα παραμείνουμε. Αυτό επικυρώθηκε καις τις αποφάσεις του Συνεδρίου».

Κληθείσα να απαντήσει αν υπάρχει κρίση ταυτότητας στον ΔΗΣΥ, η κα. Δημητρίου απάντησε ότι δεν υπάρχει κρίση ταυτότητας αφού «ξέρουμε ποιοι είμαστε και αυτό φαίνεται μέσα από τις πολιτικές μας. Είναι οι αρχές μας και οι αξίες μας».

Την ίδια στιγμή, η κα. Δημητρίου αναφέρθηκε στο στοίχημα των διπλών εκλογών του Ιουνίου.

Για τις Ευρωεκλογές ανέφερε:

«Πρώτα και πάνω από όλα για εμάς είναι πολύ σημαντικό το πλέον ευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου να εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή του προοπτική και να ενισχύσει την θέση και την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως πολύ επιτυχημένα το πράττει όλα αυτά τα χρόνια. Ο ΔΗΣΥ πρέπει να πρωταγωνιστήσει διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή συνέχεια της Κύπρου μας».

Για τις Δημοτικές Εκλογές ανέφερε:

«Πρέπει να έχουμε του καλύτερους εκπρόσωπους π[ου να μπορέσουν πραγματικά να εφαρμόσουν  την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πασχίσαμε για μια 20ετία και βάλε».

Καταληκτικά, η κα. Δημητρίου αναφέρθηκε και στο Κυπριακό:

«Ούτε παγωμένες διενέξεις υπάρχουν, ούτε μπορούμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα χρόνο με τον χρόνο,. Υπάρχει μια επιτηδευμένη σκοπιμότητα από πλευράς της Τουρκίας για να προχωρήσει προς την  Νεκρή Ζώνη και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Πραγματικά δεν υπάρχει καμία άλλη οδός από το να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, να επιστρέψουμε εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά».

Δείτε όσα ανέφερε η κα. Δημητρίου στο παρακάτω απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top