ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μετακινούνται σταθερές κάμερες από Λευκωσία στη Λεμεσό στο σημείο του τετραπλού θανατηφόρου - Όλες οι πληροφορίες

Μετακινούνται σταθερές κάμερες από Λευκωσία στη Λεμεσό στο σημείο του τετραπλού θανατηφόρου - Όλες οι πληροφορίες

Σε επίπεδο Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (Σ.Ο.Α.) έχει αποφασιστεί όπως δύο συσκευές σταθερών καμερών οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες στη Λευκωσία μετακινηθούν και εγκατασταθούν στη Λεμεσό το συντομότερο δυνατό.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Τάσος Ασιήκκης, η εγκατάσταση και λειτουργία τους αναμένεται να γίνει στη φωτοελεγχόμενη συμβολή, όπου δυστυχώς είχαμε 4 νεκρούς, συνεπεία οδικής σύγκρουσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου, 2024, στα Κάτω Πολεμίδια. Οι κάμερες σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση δεν έχουν μετακινηθεί ακόμη.

Πρόκειται για τη Λεωφόρο Γιάννου Κρανιδιώτη, στο δρόμο Λεμεσού Πλατρών, όπου βρίσκεται η συμβολή με την οδό Αγίας Αναστασίας.

Η μία συσκευή που θα μετακινηθεί είναι αυτή που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Μακαρίου Γ΄ με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και Σπύρου Κυπριανού στη Λευκωσία (Σε αυτό το σημείο λειτουργούν 3 σταθερές συσκευές). Είναι αυτή που καταγράφει τα οχήματα που εισέρχονται στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ΄, στο σημείο όπου απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων, πλην των λεωφορείων, των ταξί και των οχημάτων τροφοδοσίας.

Η άλλη συσκευή είναι αυτή που λειτουργεί στη συμβολή των φώτων τροχαίας της Λεωφόρου Στροβόλου με την οδό Μαχαιρά. Στο σημείο αυτό υπάρχουν επίσης 3 συσκευές: δηλ. 2 οι οποίες ελέγχουν την ταχύτητα κατά μήκος της λεωφόρου Στροβόλου και 1 η οποία ελέγχει τα οχήματα που πρόκειται να στρίψουν αριστερά ή δεξιά.

«Όπως διαφάνηκε, προσδίδεται μεγαλύτερη χρησιμότητα στην αξία των 2 συσκευών που θα μετακινηθούν εάν γίνει η μετακίνηση τους στα σημεία όπου αποφασίστηκε ότι θα εγκατασταθούν και λειτουργήσουν, παρά εάν παραμείνουν στα υφιστάμενα σημεία», τόνισε ο Τάσος Ασιήκκης.

Πόσες σταθερές κάμερες λειτουργούν

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε λειτουργία 20 κινητές συσκευές σε παγκύπρια βάση.

Το πρόγραμμα της ομαλής λειτουργίας σταθερών συσκευών είχε αρχίσει την 1/1/2022 και από τις 5 Φεβρουαρίου, καλύπτονται συνολικά 22 επιλεγμένα σημεία, με 66 σταθερές συσκευές, ως ακολούθως:

5 σημεία στη Λευκωσία, με 16 σταθερές συσκευές.
5 σημεία στη Λεμεσό, με 14 σταθερές συσκευές.
7 σημεία στη Λάρνακα, με 20 σταθερές συσκευές.
5 σημεία στην Πάφο, με 16 σταθερές συσκευές.

Για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των 90 σταθερών συσκευών, έχει προγραμματιστεί όπως κατά το επόμενο διάστημα, υλοποιηθεί η τοποθέτηση και λειτουργία άλλων 24 σταθερών συσκευών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top