ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλοπή από εκκλησίες: Φόρεσε χειροπέδες ο πατέρας του 16χρονου - Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις

Κλοπή από εκκλησίες: Φόρεσε χειροπέδες ο πατέρας του 16χρονου - Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις

Στην σύλληψη 44χρονου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου σήμερα Πέμπτη προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης δεκατριών εκκλησιών και κλοπών που διαπράχθηκαν στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης Νίκο Τσαππή.

Πρόκειται για τον πατέρα του 16χρονου που ήδη τελεί υπό οκταήμερη κράτηση μαζί με άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 25 και 20 ετών για την ίδια υπόθεση.

Οι διαρρήξεις διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 28 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου φέτος. Από τις εκκλησίες κλάπηκαν χρηματικά ποσά, καθώς και εκκλησιαστικά σκεύη.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δύο προσώπων, ηλικίας 20 και 16 ετών, βάσει της οποίας εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψής τους.

Την Τρίτη, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, μέλη της Ομάδας "Ζ", που βρίσκονταν σε περιπολία, εντόπισαν να κινείται σε δρόμο της Πάφου, αυτοκίνητο το οποίο αναζητείτο στο πλαίσιο διερεύνησης των διαρρήξεων αυτών

Τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, στο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δύο καταζητούμενοι, καθώς και τρίτο πρόσωπο, ηλικίας 25 ετών.

Ο 20χρονος και ο 16χρονος συνελήφθησαν δυνάμει των δικαστικών ενταλμάτων, ενώ συνελήφθη και ο 25χρονος, για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Στην κατοχή του, κατά τη διάρκεια έρευνας, εντοπίστηκαν διάφορα αντικείμενα όπως, φύλλα χρυσού, κέρματα, ρολόγια και άλλα, για τα οποία δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις ως προς το πως βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ακολούθησε έρευνα και στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, εντός του οποίου εντοπίστηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, μάσκες, κέρματα και άλλα αντικείμενα, για τα οποία τα τρια άτομα δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι τρεις συλληφθέντες τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση την Τετάρτη για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο 16χρονος προσήχθη σε δικαστήριο παίδων, λόγω του ότι είναι ανήλικος.

Τα αδικήματα για τα οποία είναι ύποπτα τα τέσσερα  άτομα είναι αυτά της συνωμοσίας για διάπραξη πλημελλήματος και κακουργήματος, διάρρηξης εκκλησιών και κλοπής, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και συμμετοχής τους σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανακρινόμενοι οι τρεις ομολόγησαν τη διάπραξη των 13 διαρρήξεων, ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις για το ύψος των χρηματικών ποσών που φέρονται να απέσπασαν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top