ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Ανησυχία προκάλεσε στους πολίτες η τελευταία υπόθεση έκρηξης υγραερίου που έλαβε χώρα στην περιοχή Έγκωμης, με τη 18χονη ένοικο να τραυματίζεται σοβαρά.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Ανδρέας Κεττής, εξήγησε πως μέσα σε 5 χρόνια υπήρξαν περίπου 100 περιστατικά διαρροής υγραερίου, παρ’ όλα αυτά δεν ήταν όλα τα περιστατικά τόσο σοβαρά, όπως το περιστατικό που συνέβη στην Έγκωμη, ενώ παράλληλα ενημερώνει το κοινό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για χρήση συσκευών με υγραέριο.

«Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 20 περιστατικά που αφορούν διαρροή υγραερίου. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις, παίρνουν την έκταση που είδαμε στο μικρό διαμέρισμα στην Έγκωμη, όμως αρκετές φορές είχαμε κληθεί στην σκηνή για προληπτικούς λόγους με σκοπό να εξετάσουμε κατά πόσο στο χώρο υπήρχε διαρροή», εξήγησε.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Πυροσβεστικής, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν προκληθεί 93 πυρκαγιές λόγω διαρροής υγραερίου. Συγκεκριμένα, το 2023 καταγράφηκαν 20 περιπτώσεις διαρροής υγραερίου, το 2022 καταγράφηκαν 12, το 2021 καταγράφηκαν 15, το 2022 καταγράφηκαν 21 περιπτώσεις και το 2019 καταγράφηκαν 25 περιπτώσεις.

Οι συμβουλές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η χρήση συσκευών υγραερίου από πολίτες είναι απόλυτα ασφαλής, παρ’ όλα αυτά με τις ακόλουθες συμβουλές η Πυροσβεστική Υπηρεσίας μας ενημερώνει για το πως μπορούμε να προσέχουμε για να αποφεύγονται σοβαρά περιστατικά.

1/ Σωστή εγκατάσταση του συστήματος παροχής υγραερίου στο χώρο μας από τεχνικό ο οποίος είναι εγκεκριμένος

2/ Επιτήρηση συσκευών υγραερίου που λειτουργούν στο υποστατικών μας.

3/ Επιτήρηση τυχόν ενδείξεων που μπορεί να προειδοποιούν ότι υπάρχει διαρροή υγραερίου στο χώρο

4/ Διατηρούμε τον κύλινδρο υγραερίου σε εξωτερικό χώρο και γίνετε η ανάλογη παροχή με σωστή υποδομή με χρήση καλής ποιότητας ρολογιού πάνω στον κύλινδρο.

5/ Προσέχουμε εάν υπάρχει η χαρακτηριστική οσμή υγραερίου. Εάν υπάρχει οσμή τότε υπάρχει διαρροή και θα πρέπει να κλείσουμε και να αποσυνδέσουμε την συσκευή

6/ Όταν μια συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία και παρατηρούμε ότι υπάρχει ατελής καύση, τότε πάλι είναι ένδειξη διαρροής

7/ Αφήνουμε πάντα ένα μικρό άνοιγμα στο παράθυρό μας όταν υπάρχει συσκευή υγραερίου σε λειτουργία, ούτως ώστε αλλάζει ο αέρας και να μη δημιουργείται μονοξείδιο του άνθρακα

8/ Δεν κοιμόμαστε ποτέ με συσκευές υγραερίου να βρίσκονται σε λειτουργία

9/ Κλείνουμε τις συσκευές με υγραέριο όταν δεν επιτηρούνται από κάποιον

10/ Αποφεύγουμε την τοποθέτηση συσκευών υγραερίου κοντά σε υλικά που είναι εύφλεκτα. Ακόμη και με την ακτινοβολία μπορεί να γίνει ζημιά

«Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι, η χρήση υγραερίου είναι ευεργετικότατη για τον άνθρωπο και ασφαλέστατη, νοουμένου ότι ακολουθούνται τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε προαναφέρει. Επομένως, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τους πολίτες, εάν ακολουθούν τα μέτρα ασφαλείας», είπε καταληκτικά ο κ. Κεττής.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΈφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Έφτασε στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ - Τον υποδέχθηκε ο ΠτΔ, θα παρακαθίσουν σε ιδιωτικό δείπνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε σήμερα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, o ο οποίος έφθασε στην Κύπρο το απόγευμα, για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top