ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ψηφοδέλτιο του Volt για τις Ευρωεκλογές ο Μακάριος Δρουσιώτης

Στο ψηφοδέλτιο του Volt για τις Ευρωεκλογές ο Μακάριος Δρουσιώτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 24/02, πό τις 10:00 μέχρι και τη 13:00 το Έκτακτο Διαδικτυακό Εκλογικό Συνέδριο του Βολτ. Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο και τα κριτήρια επιλογής, ενώ τα μέλη είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις ερωτήσεις τους προς το Εκτελεστικό Γραφείο.

Η διαδικασία διήρκησε από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 και το ψηφοδέλτιο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τα μέλη.

Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους εξής:

-Ανδρομάχη Σοφοκλέους
Συν-Αντιπρόεδρος, Βολτ
Πολιτική αναλύτρια, ακτιβίστρια

H Ανδρομάχη Σοφοκλέους είναι απόφοιτη πολιτικών επιστημών και ιστορίας της πολιτικής σκέψης από το University College London (UCL) και το University of London του Ηνωμένου Βασιλείου και εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως σύμβουλος επί ζητημάτων που άπτονται της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Το πεδίο ενδιαφέροντος της ανάμεσα στ’ αλλά, περιλαμβάνει την άνοδο της ακροδεξιάς, τις ενεργειακές εξελίξεις στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο όπως και το κυπριακό πρόβλημα.

Η Ανδρομάχη είναι ενεργή στην κοινωνία των πολιτών και παρούσα σε κινήματα της επανένωσης, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

andromachiso

-Hulusi Kilim
Γενικός Γραμματέας Βολτ
Διεθνές Εμπόριο, Ακτιβιστής

Ο Hulusi γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Bath στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics στο Πανεπιστήμιο του Warwick.

Επαγγελματικά, ο Hulusi είναι ειδικός στο μάρκετινγκ και την επικοινωνία και υπεύθυνος επιχειρηματικής στρατηγικής στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών.

Ο Hulusi έχει συμμετάσχει ενεργά στις προσπάθειες συμφιλίωσης των κατοίκων του νησιού. Το κίνητρο να συμβάλει στις προσπάθειες αυτές τον οδήγησε στο να γίνει δίγλωσσος πολίτης.

Έχει εκπαιδευτεί στην επίλυση συγκρούσεων και παρακολούθησε προγράμματα ηγεσίας κρίσιμης μάζας στις ΗΠΑ.

Για δύο θητείες, ο Hulusi διετέλεσε αντιπρόεδρος του Antenna Αμμοχώστου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Φοιτητών (AEGEE), ενός μη πολιτικού ευρωπαϊκού δικτύου νεολαίας. Υπήρξε ενεργό μέλος της Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου και ιδρυτικό μέλος της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Αμμοχώστου, μιας πρωτοβουλίας που έλαβε το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2018.

hulusi

-Λύσια Δημητρίου
Κλινική Ερευνήτρια

Η Δρ. Λύσια Δημητρίου είναι απόφοιτη ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο του Warwick, με μεταπτυχιακό στη Γνωστική Νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο του York, το και διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επιστημονική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί σε μεγάλα ερευνητικά έργα στον τομέα της κλινικής ιατρικής έρευνας και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνουν θέματα γυναικείας και ψυχικής υγείας, όπως και τον εκσυγχρονισμό στην εκπαίδευση.

lysia

-Μακάριος Δρουσιώτης
Ερευνητής δημοσιογράφος, συγγραφέας

Ο Μακάριος Δρουσιώτης είναι ερευνητής δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο London College of Printing. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εκδώσει 12 βιβλία για διάφορες πτυχές της πρόσφατης ιστορίας της Κύπρου. Έχει γράψει για διάφορες εφημερίδες στην Κύπρο και στην Ελλάδα.’

Ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2010, όταν εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές. Μετά τη νίκη του Αναστασιάδη, διορίστηκε ειδικός σύμβουλός του. Ο Μακάριος έγινε
προσωπικός βοηθός του Επιτρόπου της Κύπρου στην ΕΕ, κ. Χρήστου Στυλιανίδη στις Βρυξέλλες, όπου υπηρέτησε μέχρι το 2019.

Το τελευταίο δημοσιευμένο έργο του είναι μια τριλογία για τη διαφθορά στην Κύπρο.

makrios d

-Νικόλας Κυριάκου
Νομικός, Υπάλληλος Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γεννημένος στην Καβάλα και μεγαλωμένος στην Αγλαντζιά, ο Νικόλας αποφοίτησε με πτυχίο Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία και στο Συγκριτικό, Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.

Έλαβε το διδακτορικό του από το ίδιο πανεπιστήμιο με θέμα τις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις στο διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μεταξύ των σπουδών του, ο Νικόλας εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, έκανε πρακτική άσκηση στο Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κόστα Ρίκα, άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου σε δίκες στη Λευκωσία και εργάστηκε στον τομέα του δικαίου της ΕΕ στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Σήμερα εργάζεται ως νομικός υπάλληλος στην Eurojust, τον Οργανισμό της ΕΕ για τη συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας τους εισαγγελείς στην καταπολέμηση του σοβαρού διασυνοριακού εγκλήματος.

nikolas k

-Σοφία Βασιλείου
Ειδικός έρευνας

Είναι εμπειρογνώμονας ποιοτικής έρευνας, έχει σπουδάσει Ανθρωπογεωγραφία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Reading και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Η Σοφία έχει μακρά εμπειρία σε ηλεκτρονικές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο για τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο τόσο για τοπικούς πελάτες, όσο και για λογαριασμό διεθνών οργανισμών για τους οποίους έχει εργαστεί για την παροχή ποιοτικής έρευνας και την ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων σκέψεων στον τομέα για να προσφέρει μια εξατομικευμένη προσέγγιση και αξιοποιήσιμες γνώσεις στους πελάτες της.

Έχει επίσης διατελέσει δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λευκωσίας από το 2002 έως το 2006.

Το 2023 η Σοφία πήρε δίπλωμα θεραπευτικής γιόγκα και εργάζεται για την προώθηση της ευημερίας, ψυχικής υγείας και καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

sofia vas

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

«Κέντρο» πορνογραφικού υλικού η Κύπρος - Στο «μικροσκόπιο» οι έδρες πέντε εταιρειών

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια της 8χρονης Καισσαριανής - Άφησε την τελευταία της πνοή στο Μακάρειο

Έρχονται αλλαγές με το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά - Θα τοποθετηθούν τελικά χρονόμετρα;

Αναστάτωση σε Γυμνάσιο της Λάρνακας - Έλαβαν τηλεφώνημα για βόμβα

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΕξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν στη βάση του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top