ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H επιστροφή της Ολγκίν στην Κύπρο - Πώς προετοιμάζεται η Λευκωσία - Δεν είναι έτοιμη η ομάδα Kυπριακού

H επιστροφή της Ολγκίν στην Κύπρο - Πώς προετοιμάζεται η Λευκωσία - Δεν είναι έτοιμη η ομάδα Kυπριακού

Επιστρέφει στην Κύπρο η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Ανχέλα Ολγκίν με τη Λευκωσία προετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα.

Η κυρία Ολγκίν αναμένεται να μεταβεί στη Βρετανική πρωτεύουσα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ στην Κύπρο θα βρίσκεται στις 11 ή 12 Μαρτίου. Όπως είχε πει, κατά την επιστροφή της στη Λευκωσία, αναμένεται να συναντηθεί με ηγέτες πολιτικών κομμάτων, κάτι που δεν έπραξε στο πρώτο της ταξίδι στο νησί, εκπροσώπους της κοινωνίας, καθώς και εκπροσώπους εμπορικών και οικονομικών επιμελητηρίων, ενώ θα μιλήσει εκ νέου με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ

Την ίδια ώρα, η Λευκωσία δια του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κόμπου στέλνει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι στηρίζει την αποστολή της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ και θα συνδράμει με κάθε δυνατόν τρόπο. Αυτό το οποίο ενδιαφέρει τη Λευκωσία, είναι να ξεκλειδώσει η διαδικασία για επανέναρξη των συνομιλιών, κάτι το οποίο φαντάζει αρκετά δύσκολο, λόγω της αδιάλλακτης θέσης της τουρκικής πλευράς.

Δεν είναι έτοιμη η ομάδα Κυπριακού

Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την πρόθεσή του για σύσταση ομάδας κυπριακού, αυτή τη στιγμή όπως ο ίδιος δήλωσε, επικεντρώνεται στη συνάντησή του με την κυρία Ολγκίν σημειώνοντας πως, "όλα θα γίνουν όπως πρέπει". Σύμφωνα με πληροφορίες του "T" ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ έχουν δώσει ονόματα. Από πλευράς του ΔΗΣΥ φαίνεται ότι θα είναι ο Κρις Τριανταφυλλίδης και ο Ιωάννης Κασουλίδης και από το ΔΗΚΟ, ο Χρύσης Παντελίδης και η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΑΚΕΛ δεν έχει δώσει ονόματα, αναμένοντας την απάντηση σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον περασμένο Οκτώβριο στην οποία ζητεί διευκρινίσεις για τον ρόλο της ομάδας κυπριακού.

 

Πρωτοβουλία Νικόλα Παπαδόπουλου με όμορες πολιτικές δυνάμεις

Πρωτοβουλία ανακοίνωσε ότι ξεκινά ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ενόψει της νέας προσπάθειας των ΗΕ για το κυπριακό. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι η πρωτοβουλία στόχο έχει την ενίσχυση της συνεργασίας και ενότητας μεταξύ όμορων δυνάμεων και προσωπικοτήτων στην Κύπρο και στο εξωτερικό, υποδεικνύοντας πως "ναι κρίσιμο η πλευράς μας να προσέλθει με αποφασιστικότητα, συλλογικότητα και εποικοδομητική διάθεση, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η επανέναρξη των συνομιλιών, το συντομότερο δυνατό" και το ερώτημα είναι πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την στιγμή που έχουν διαφορετικές θέσεις σε ότι αφορά στη μορφή λύσης του κυπριακού. Το ΔΗΚΟ αποδέχεται λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο, ενώ η ΕΔΕΚ την απορρίπτει. Ένα ερώτημα, που θα πρέπει να απαντηθεί, ενόψει των εξελίξεων που ίσως υπάρξουν το επόμενο διάστημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top