ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024: Αποκαλυπτικός ο Χ. Τσίγκης - «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι»

Εκλογές 2024: Αποκαλυπτικός ο Χ. Τσίγκης - «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου, Χρίστος Τσίγκης, ο οποίος μίλησε για την προεκλογική διαδικασία, τους στόχους του, τις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει καθώς και για την πρωτοβουλία του για την πράσινη συμφωνία.

Καταρχάς, αναφορικά με το πώς προχωρά η προεκλογική διαδικασία, ο κ. Τσίγκης ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενώ στήνονται τα επιτελεία και συνεχίζονται οι επαφές με τον κόσμο.

Κληθείς να απαντήσει αν ο ίδιος νιώθει ανασφάλεια λόγω του ΔΗΣΥ, είπε πώς «δεν νιώθω ανασφάλεια, νιώθω ότι είμαι σε καλό δρόμο. Έχω την αύρα του κόσμου κατά κάποιο τρόπο».

Όσο αφορά τα κόμματα που τον στηρίζουν, ο υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου ανέφερε ότι χαίρει της υποστήριξης της παράταξης του (σ.σ. Δημοκρατική Παράταξη) και από τον ΔΗΣΥ, τονίζοντας παράλληλα ότι αναμένονται εξελίξεις εντός των επομένων ημέρων.

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Όλοι οι υποψήφιοι είτε αυτοί που έχουν επιλεγεί είτε δεν αυτοί που δεν έχουν επιλεγεί, έχουν ζητήσει στήριξη από τα κόμματα και δεν είναι καθόλου ούτε παράλογο ούτε κακό. Ανεξάρτητος για εμένα είναι στην ψυχή, στο μυαλό, στις ιδέες και μπορεί και έχει την δύναμη να διαφωνήσει με ένα συλλογικό όργανο ή να πείσει και να διαφοροποιήσει θέσεις».

«Εγώ πάντοτε στηριζόμουν στη δύναμη του κόσμου, και πάντοτε εκτιμώ την αντίληψη του κόσμου γιατί σήμερα έχουμε δεδομένα μπροστά μας, τα οποία βάζω σε μια σειρά», τονίζοντας ότι τα διαχωρίζει σε βασικές, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτεραιότητες.

Αναλύοντας τις βασικές του προτεραιότητες, ο κ. Τσίγκης αναφέρθηκε τόσο στο πρόβλημα με την καθαριότητα και στα σκουπίδια τόσο και στην καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση.

«Ενώ ήταν ένα καθαρός και συγυρισμένος Δήμος, τα τελευταία χρονιά υπάρχει μια μεγέθυνση του προβλήματος της καθαριότητα. Επίσης νιώθω παράπονο της ανταπόκρισης της εξυπηρέτησης. Δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο, όταν λέμε για ψηφιακή εξέλιξη για εμένα είναι να είναι διαφανείς ακόμα και οι διαδικασίες», είπε συγκεκριμένα.

Την ίδια στίμη, αναφέρθηκε στα δύο σημεία που θέτει συγκεκριμένα και στοχευμένα. Ειδικότερα ανέφερε:

«Τα τέλη των Δήμων δεν είναι ομοιόμορφα. Κάθε Δήμος δεν καθορίζει πως κοστολογεί το κόστος για να εκδίδει επαγγελματικές άδειες. Δεύτερο τονίζω για τα σκύβαλα, ότι δεν τίθεται θέμα να ζητάμε να αυξηθούν. Δεν έχει σχέση αν επιλέγουν μια μέθοδο που μπορεί να είναι το Πληρώνω όσο Πετώ. Υπάρχει το κομμάτι που αφορά τα σκύβαλα αλλά υπάρχει και ένα κομμάτι που αφορά την ανακύκλωση».

Καταληκτικά αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του για την πράσινη συμφωνία:

«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχω ετοιμάσει την πράσινη συμφωνία που αφορά τον Στρόβολο. Η δική μου φιλοσοφία είναι ενεργειακή κοινότητα, η οποία είναι ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, παράδειγμα 10 μεγαβάτ (MW). Υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που με τα σχέδια δεν μπορούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά. Είναι τρεις κατηγορίες, άτομα που μένουν σε πολυκατοικίες μερικών ετών, άτομα που ζουν σε διατηρητέα κτήρια και άτομα που ζουν στον συνοικισμό. Στα 10 μεγαβάτ αν υπολογίσουμε ότι ένα διαμέρισμα περίπου 80-100 τ.μ. χρειάζεται 3 κιλοβάτ (KW), σημαίνει αυτόματα ότι περίπου 3.500 χιλιάδες τέτοια υποστατικά θα μπορούν να έχουν πιο φθηνό ηλεκτρισμό στην περιοχή τους».

Δείτε στο πιο κάτω απόσπασμα όσα δήλωσε:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top