ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα δημοσκοπικά για το ΕΛΑΜ σήμαναν συναγερμό για το ΔΗΚΟ - Ευρωψηφοδέλτιο με άρωμα «αντιδιζωνικό»

Τα δημοσκοπικά για το ΕΛΑΜ σήμαναν συναγερμό για το ΔΗΚΟ - Ευρωψηφοδέλτιο με άρωμα «αντιδιζωνικό»

Δύσκολη  εξίσωση φαίνεται να είναι η  συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του ΔΗΚΟ για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες παρουσιάζουν το ΕΛΑΜ να καταλαμβάνει την τρίτη θέση με αποτέλεσμα να κατακτά μία έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, σήμανε συναγερμό στην ηγεσία του ΔΗΚΟ, η οποία εκτός από την παρουσία του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη ο οποίος θα επαναδιεκδικήσει την έδρα με αποτέλεσμα να προκαλεί δισταγμό σε στελέχη του κόμματος να μπουν στην κούρσα των εκλογών, εκείνο το οποίο δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό στο κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου, είναι η δυναμική του ΕΛΑΜ.

Στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της περασμένης Τετάρτης εκφράστηκαν διάφορες σκέψεις για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί εντός Μαρτίου. Εκτός από τον Κώστα Μαυρίδη, στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ θα βρίσκεται και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του κόμματος, Κατερίνα Χριστοφίδου.

Ψηφοδέλτιο με άρωμα «αντιδιζωνικό»

Η  προσοχή του Νικόλα Παπαδόπουλου φαίνεται να στρέφεται σε πρόσωπα των οποίων οι θέσεις για το κυπριακό έχουν άρωμα, «αντιδιζωνικό». Ελένη Θεοχάρους, Γιώργος Κέντας και Παύλος Μυλωνάς, είναι κάποια από τα ονόματα τα οποία ακούγονται τις τελευταίες ώρες, ενώ έχουν βολιδοσκοπηθεί και οι Χρύσης Παντελίδης και Χρύσανθος Σαββίδης.

Η «Αιχμή» στη μάχη των Ευρωεκλογών-Ιδρυτική συγκέντρωση

Ιδρυτική συγκέντρωση πραγματοποιεί την Κυριακή 3 Μαρτίου η Δημοκρατική Κίνηση Αλλαγής «Αιχμή» στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Στη συγκέντρωση γίνει συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και για τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, εκλογή της ηγεσίας, έγκριση καταστατικού και λήψη αποφάσεων για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «Αιχμή» φιλοδοξεί να διαδραματίσει ρόλο σε αυτή την αλλαγή, με πολιτικές  παρεμβάσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου οράματος για ριζική αλλαγή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top