ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κράτος Μαφία: Σηκώνει μανίκια η Αυστραλή νομικός – Τι περιλαμβάνει η κάθοδος της στην Κύπρο

Κράτος Μαφία: Σηκώνει μανίκια η Αυστραλή νομικός – Τι περιλαμβάνει η κάθοδος της στην Κύπρο

Στην Κύπρο η Αυστραλή ερευνήτρια, Gabrielle Mclntyre, η οποία θα αρχίσει την διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας από την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για τους ισχυρισμούς που εμπεριέχονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη και οι οποίοι αφορούν σε ενδεχόμενες πράξεις διαφθοράς από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, δεν θα αρχίσει η κλήτευση μαρτύρων αυτή την εβδομάδα αλλά θα γίνει ο συντονισμός και προγραμματισμός της Gabrielle Mclntyre, μαζί με τους Δικηγόρους, Χαρίλαο Χρυσάνθου, Ορέστη Νικήτα και Ανδρέα Ευθυμίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, της Έρευνας θα ηγείται η Gabrielle Mclntyre. H Gabrielle Mclntyre, κατάγεται από την Αυστραλία, ενώ τώρα διαμένει στην Αγγλία. Θεωρείται εμπειρογνώμονας στο διεθνές ποινικό δίκαιο και δικονομία, στο διεθνές δίκαιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στο διοικητικό δίκαιο.

Αφίχθη στην Κύπρο για πρώτη φορά τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2024, κατόπιν πρόσκλησης της Αρχής όπου και παρέμεινε μέχρι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024. Δεν έχει οποιουσδήποτε δεσμούς με την Κύπρο. Κατά το εν λόγω διάστημα επήλθε συμφωνία των δύο πλευρών και παρέλαβε τους Όρους Εντολής για την Έρευνα.

Ο Χαρίλαος Χρυσάνθου, είναι Δικηγόρος εγγεγραμμένος από το 2000, και διατηρεί δικό του Δικηγορικό Γραφείο. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο χειρισμό ποινικών και πολιτικών υποθέσεων.

Ο Ορέστης Νικήτας είναι Δικηγόρος, εγγεγραμμένος από το 2003, ενώ διατηρεί δικό του Δικηγορικό Γραφείο. Από το Νοέμβριο, 2020 μέχρι, σήμερα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Έχει ευρεία πείρα σε θέματα ποινικού και αστικού δικαίου.

Ο Ανδρέας Ευθυμίου, είναι εγγεγραμμένος Δικηγόρος και διατηρεί δικό του Δικηγορικό Γραφείο στη Λάρνακα. Παρείχε τις νομικές του υπηρεσίες ως επικεφαλής Νομικός Συνεργάτης/Ερευνητής στην Ερευνητική Επιτροπή για την Κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος (Επιτροπή Αρέστη), όσο και στην Ερευνητική Επιτροπή των κατ΄ εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών (Επιτροπή Νικολάτου). Είναι μέλος της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Άπαντες οι πιο πάνω Λειτουργοί Επιθεώρησης έλαβαν τους Όρους Εντολής από την Αρχή, ενώ δεσμεύτηκαν ότι δεν έχουν οποιουδήποτε είδους σύγκρουση συμφέροντος αναφορικά με τα γεγονότα που θα διερευνήσουν.

Οι Όροι Εντολής περιλαμβάνουν όλους τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης διαφθοράς οι οποίοι περιλαμβάνονται στο βιβλίο Κράτος Μαφία, οι οποίοι εμπίπτουν εντός του πεδίου των αρμοδιοτήτων της Αρχής όπως αυτοί καταγράφονται από την κείμενη νομοθεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top