ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φόβοι για κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος από Ουκρανία - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη ληστεία των €420.000

Φόβοι για κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος από Ουκρανία - Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη ληστεία των €420.000

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος με επίκεντρο Ουκρανούς στην Κύπρο, μετά την πρωτοφανή υπόθεση ληστείας των 420.000 ευρώ που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό.

Μιλώντας στο ThemaOnline η Λειτουργός του Κλάδου επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου ανέφερε ότι, όσο αφορά την ληστεία, διερευνάται συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος

«Αν διαφανεί ότι υπάρχει κύκλωμα θα ζητήσουμε την βοήθεια της Europol και της Interpol για να δούμε αν υπάρχουν πιθανοί συνεργάτες της γυναίκας. Είμαστε ακόμα στο αρχικό στάδιο, οπότε ακόμα δεν έχουμε οποιαδήποτε ένδειξη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αναφορικά με τα αναπάντητα ερωτήματα για την ληστεία, η κα. Κωνσταντίνου απάντησε ότι η Αστυνομία θέλει να ξέρει «που βρήκε αυτά τα χρήματα, πως τα έφερνε στην Κύπρο και πώς τα διέθετε».

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή (1/3) στη Λεμεσό, όταν 31χρονη Ουκρανή, η οποία είχε στην τσάντα της το χρηματικό ποσό των 420.000 ευρώ, κατήγγειλε ότι την πλησίασε μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και ο συνοδηγός της άρπαξε την τσάντα.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές συνέλαβαν την 31χρονη Ουκρανή και τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση, δυνάμει δικαστικού διατάγματος, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η 31χρονη ύποπτη, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου, 2023 και Μαρτίου, 2024, επανειλημμένα ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κύπρο ως επισκέπτρια, δηλώνοντας στις τελωνειακές Αρχές της Δημοκρατίας, τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία είχε στην κατοχή της, κατά τις αφίξεις της στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Τις πρωινές ώρες χθες 1η Μαρτίου, η 31χρονη αφίχθηκε αεροπορικώς στην Κύπρο, όπου επίσης κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο, δήλωσε στις τελωνειακές Αρχές, τη μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο είχε στην κατοχή της.

Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η 31χρονη δεν φαίνεται να έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων και τους λόγους μεταφοράς τους στην Κύπρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top