ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση στον νέο δανεισμό τον Ιανουάριο ελέω μεγάλων εταιρικών δανείων

Αύξηση στον νέο δανεισμό τον Ιανουάριο ελέω μεγάλων εταιρικών δανείων

Σημαντική αύξηση παρουσίασε τον πρώτο μήνα του έτους η παραχώρηση νέων δανείων, τα οποία αυξήθηκαν σε ποσοστό 47% σε ετήσια βάση, με την άνοδο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 να οφείλεται στα επιχειρηματικά δάνεια άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ειδικότερα, ο καθαρός νέος δανεισμός τον φετινό Ιανουάριο ανήλθε στα €220 εκατ. σε σύγκριση με €149 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η μεγαλύτερη κατηγορία των νέων δανείων ήταν τα εταιρικά δάνεια άνω του €1 εκατ. τα οποία ανήλθαν σε €83,3 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 379% λόγω της ασυνήθιστα χαμηλής επίδοσης της κατηγορίας αυτής τον Ιανουάριο του 2023 (μόλις €17,4 εκατ). Παραδοσιακά τα επιχειρηματικά δάνεια άνω του €1 εκατ. αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία του νέου δανεισμού.

Πτώση 6% παρουσίασαν σε ετήσια βάση τα νέα στεγαστικά δάνεια, η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία δανείων, τα οποία υποχώρησαν στα σχεδόν €72 εκατ., έναντι €76 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα νέα εταιρικά δάνεια μέχρι €1 εκατ. τον Ιανουάριο του 2024 διαμορφώθηκαν στα €41 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με €38 εκατ. τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Αύξηση 65% παρουσίασαν σε ετήσια βάση τα νέα καταναλωτικά δάνεια, τα οποία διαμορφώθηκαν σε σχεδόν €20 εκατ., από €12 εκατ. τον περσινό Ιανουάριο.

Τέλος η κατηγορία άλλα δάνεια παρουσίασε μείωση 17%, με τον καθαρό νέο δανεισμό να υποχωρεί στα €4,4 εκατ. τον Ιανουάριο του 2024, έναντι €5,3 εκατ. τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ξύπνησαν» νωρίς τα κουνούπια - Οι λόγοι, τα πιο επικίνδυνα είδη και τα μέτρα πρόληψης

Γέμισαν οι βρεφοκομικοί σταθμοί λόγω του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων – Ποιες προτάσεις εξετάζει η Κυβέρνηση

«Σαν να μπαίνει» η άνοιξη: 4+1 «μαγικές» τοποθεσίες της Κύπρου, ειδικές για επίσκεψη αυτή την εποχή – Δείτε φωτογραφίες

Στο «πόδι» περιοχή στη Λεμεσό μετά από ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο - Καταστράφηκε ολοσχερώς

Νέα άφιξη μετανάστων: Εντοπίστηκαν 2 πλοιάρια με 141 άτομα - Ανάμεσα τους και 25 παιδιά

Στις φλόγες καφετέρια στη Λευκωσία - Ζημιές και σε παρακείμενα διαμερίσματα - Δείτε φωτογραφίαΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠτΔ: Aνάγκη για στήριξη του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού

Την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και δυνατοτήτων υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στη διάρκεια δείπνου εργασίας ομάδας ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, που παρέθεσαν χθες βράδυ στη Βιέννη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Karl Nehammer.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top