ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση μέχρι την δίκη της η 31χρονη Ουκρανή - Είχε κάνει δήλωση μετρητών 20 φορές που ήρθε στην Κύπρο

Υπό κράτηση μέχρι την δίκη της η 31χρονη Ουκρανή -  Είχε κάνει δήλωση μετρητών 20 φορές που ήρθε στην Κύπρο

Η πολύκροτη υπόθεση της 31χρονης από την Ουκρανία η οποία από θύμα ληστείας, καταλήγει κατηγορούμενη για ξέπλυμα μεγάλων ποσών βρόμικου χρήματος οδηγήθηκε σήμερα στη δικαιοσύνη. Η Ουκρανή οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όπου καταχωρίστηκε υπόθεση εναντίον της και παραπέμφθηκε σε δίκη στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας η οποία θα ξεκινήσει στις 17 Απριλίου.

Η γυναίκα αντιμετωπίζει βαρύτατο κατηγορητήριο ενώ για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε το ακριβές ποσό που κατηγορείται ότι έφερε στην Κύπρο το οποίο δεν είναι 6 εκατομμύρια ευρώ όπως είχε αρχικώς γραφτεί και μεταδοθεί αλλά 7,832,400 ευρώ. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η Ουκρανή ταξίδεψε στην Κύπρο 20 φορές από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι την 1η Μαρτίου του 2024 και κουβάλησε το τεράστιο ποσό που πλησιάζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

Όπως αποκαλύφθηκε στο Δικαστήριο από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, η κατηγορούμενη είχε κάνει δήλωση μετρητών τις 20 φορές που ήρθε στην Κύπρο αναφέροντας πως τα ποσά αυτά ήταν για αγορά ακίνητης περιουσίας και δηλώνοντας πως ήταν δικά της.

Αναφέρθηκε επίσης ότι κατά την τελευταία της άφιξη στην Κύπρο μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας την 1η Μαρτίου, δήλωσε στις τελωνειακές αρχές το ποσό των 420 χιλιάδων ευρώ που είχε μαζί της ισχυριζόμενη ότι τα χρήματα προέρχονταν από δάνειο από άλλο πρόσωπο ενώ στην κατάθεσή της στην αστυνομία μετά τη σύλληψή της, είπε πως τα χρήματα αποτελούσαν εισοδήματα από την εργασία της ίδιας και του συζύγου της.

Η τελευταία παρτίδα μετρητών με τις 420 χιλιάδες ευρώ ήταν και η αιτία της αποκάλυψης της φερόμενης δράσης της αφού μετά την καταγγελία ότι έπεσε θύμα ληστείας, αποκαλύφθηκε ότι τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Η 31χρονη αντιμετωπίζει βαρύτατο κατηγορητήριο με συνολικά 60 κατηγορίες αφού της έχουν προσαφθεί 3 κατηγορίες για κάθε ταξίδι οι οποίες αφορούν σε
συνωμοσία για καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αναληθείς δηλώσεις στο Τελωνείο.

Η διαδικασία συνεχίζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας , αφού οι συνήγοροι υπεράσπισής της Χρίστος Χαραλάμπους και Μαρίνος Αρμεύτης, έφεραν ένσταση στην κράτησή της μέχρι τις 17 Απριλίου που θα παρουσιαστεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείο για να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top