LIKE ONLINE

ΗΠΑ: Καρχαρίας σκορπά τον τρόμο - Η στιγμή που κόλλησε σε... βάρκα

ΗΠΑ: Καρχαρίας σκορπά τον τρόμο - Η στιγμή που κόλλησε σε... βάρκα

Τρομακτικές στιγμές έζησε μια οικογένεια από την Νέα Υόρκη όταν αποφάσισε να πάει για ψάρεμα με την βάρκα της και συνάντησε έναν καρχαρία. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις ακτές του Long Island, με τον καρχαρία μάκο (όνομα του γένους Ίσουρος που ανήκει στην οικογένεια των Λαμνιδών), να παγιδεύεται κάτω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στο κατάστρωμα.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, το μεγάλο αρπακτικό τριγυρνά στην οικογενειακή βάρκα και σκορπά τον τρόμο. Μια γυναίκα μάλιστα φωνάζει: «Θεέ μου, αυτός είναι ένας μακό [καρχαρίας]! «Πήδηξε στη βάρκα».


Το τεράστιο πλάσμα στη συνέχεια χτυπιέται και στριφογυρίζει σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να απελευθερωθεί, αλλά αποτυγχάνει να το κάνει. Στη συνέχεια φτάνει πίσω και δαγκώνει το κιγκλίδωμα παγιδεύοντάς το. Τραυματίζει έτσι τον εαυτό του και στην συνέχεια βγάζει αίμα από το στόμα.

Το πλήρωμα προσπαθεί να βρει τρόπο για να σώσει τον καρχαρία. Τελικά, ένας από τους ψαράδες, ο Captain Don Law,δένει ένα σκοινί γύρω από την ουρά του, ενώ ένα άλλο μέλος του πληρώματος γαντζώνει το στόμα του με μια πετονιά. Στη συνέχεια προσπαθούν να βάλουν τον καρχαρία κάτω και να τον κατευθύνουν προς το νερό – ενώ κρατούν το κεφάλι του στραμμένο μακριά από τους ανθρώπους.

Το πλήρωμα καταφέρνει τελικά να κατεβάσει το αρπακτικό στο νερό πριν κόψει το σχοινί για να το απελευθερώσει.

Γιατί ονομάζεται «μάκο»

Ο καρχαρίας μάκο είναι το κοινό όνομα των καρχαριών του γένους Ίσουρος (Isurus) που ανήκει στην οικογένεια των Λαμνιδών. Υπάρχουν δύο ζωντανά είδη, ο ρυγχοκαρχαρίας και ο μακρυπτέρυγος ρυγχοκαρχαρίας, και πολλά εξαφανισμένα, γνωστά από τα απολιθώματα.

Έχουν μήκος από 3 μέχρι 4,5 μέτρα. Οι καρχαρίες μάκο μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ/ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top