ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Η ‘Αμάλθεια’ αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους πολίτες» - «Ευχαριστώ» από την Πρόεδρο της Κομισιόν

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Η ‘Αμάλθεια’ αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους πολίτες» - «Ευχαριστώ» από την Πρόεδρο της Κομισιόν

Η Αμάλθεια είναι ταξίδι ελπίδας και ανθρωπιάς και μόλις ξεκίνησε δήλωσε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Το πρώτο πλοίο στο πλαίσιο της κυπριακής πρωτοβουλίας για θαλάσσιο διάδρομο για ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα απέπλευσε. Αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους πολίτες», σημείωσε.

Aναχώρησε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί για τη Γάζα το πλοίο Open Arms με 150 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που αποτελείται από ξηρά τροφή, νερό και ιατρικά αναλώσιμα, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αμάλθεια».

Πριν τις 8.30 το πλοίο μετακινήθηκε στο σημείο του λιμανιού όπου βρισκόταν η πλατφόρμα με την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία προσδέθηκε στο πλοίο, ξεκινώντας το ταξίδι που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 2 περίπου μέρες.

Η ΜΚΟ στην οποία ανήκει το πλοίο σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ έγραψε ότι αναχώρησε η βοήθεια των περίπου 200 τόνων τροφής (ρύζι, αλεύρι, όσπρια, κονσέρβες με λαχανικά και πρωτεΐνη). Αναφέρει ότι μαζί με την βοήθεια των ΗΑΕ και του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών η ομάδα εργάζεται για να στείλει όση περισσότερη βοήθεια είναι δυνατή με πλοία.

Ευχαριστώ έστειλε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ηγεσία της Κύπρου στη δημιουργία του ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου προς τη Γάζα.

«Η αναχώρηση του πρώτου πλοίου είναι σημάδι ελπίδας. Θα δουλέψουμε σκληρά μαζί για να ακολουθήσουν πολλά περισσότερα πλοία. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσει η βοήθεια στους Παλαιστίνιους», δήλωσε.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top