ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακυρώθηκε ένταλμα έρευνας στην οικία 49χρονου – Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα στοιχεία των Αρχών ήταν ανεπαρκή

Ακυρώθηκε ένταλμα έρευνας στην οικία 49χρονου – Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα στοιχεία των Αρχών ήταν ανεπαρκή

Στην ακύρωση εντάλματος έρευνας οικίας, υποστατικού και οχημάτων 49χρονου προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο, αφού έκρινε πως οι πληροφορίες που είχαν δοθεί στην Αστυνομία και χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό την έκδοσή του, δεν ήταν επαρκής.

Συγκεκριμένα, στις 31 Ιανουαρίου η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα για έκδοση εντάλματος έρευνας στην οικία, στα υποστατικά και στα οχήματα 49χρονου στην επαρχία Λάρνακας, για υπόθεση που διερευνούσε και αφορούσαν τα ακόλουθα έξι αδικήματα, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος, βιαιοπραγίας, απειλής, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων.

Η Αστυνομία έλαβε πληροφόρηση η οποία ήθελε τον 49χρονο να συνομιλεί με βιντεοκλήση με άτομο το οποίο βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές, ο οποίος του έδινε οδηγίες να πυροβολήσει άγνωστο πρόσωπο ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

Βάση αυτής της πληροφορίας, η Αστυνομία είχε υποβάλει το αίτημα για έκδοση εντάλματος έρευνας σε βάρος του 49χρονου, το οποίο είχε εκδοθεί από το Κατώτερο Δικαστήριο στις 31 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από αίτημα του 49χρονου, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η πληροφορία που είχε δοθεί στην Αστυνομία και χρησιμοποιήθηκε ούτως ώστε να εκδοθεί το ένταλμα δεν ήταν ικανοποιητική, μιας και δεν παρουσίαζε πρωτογενή μαρτυρία ούτε και γεγονότα.

Ταυτόχρονα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχε καμία διασύνδεση μεταξύ της οικίας και του οχήματος του 49χρονου με τα αναζητούμενα τεκμήρια, ενώ παράλληλα θεώρησε ότι λανθασμένα δόθηκε πρόσβαση για έρευνα στην οικία του, αφού παραβίαζε το δικαίωμα ιδιωτικής ζωής και ιδιωτικής επικοινωνίας του εν λόγω προσώπου.

Βάση των πιο πάνω, το Ανώτατο Δικαστήριο προχώρησε στην ακύρωση του εντάλματος που είχε εκδοθεί.

* Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top