Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τους ισχυρισμούς για προσπάθεια ανάμιξης στις ρωσικές εκλογές - «Είναι ψευδείς»

Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τους ισχυρισμούς για προσπάθεια ανάμιξης στις ρωσικές εκλογές - «Είναι ψευδείς»

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να αναμιχθούν στις προεδρικές εκλογές είναι «κατηγορηματικά ψευδείς» δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας SVR ανέφερε χθες, Δευτέρα, χωρίς να δίνει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της, πως έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αναμιχθεί στις ρωσικές εκλογές, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ. Η SVR ισχυρίστηκε επίσης πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κυβερνοεπίθεση στο διαδικτυακό σύστημα ψηφοφορίας, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι κατηγορηματικά ψευδείς και τίποτε περισσότερο από προπαγάνδα» δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. «Οι ΗΠΑ δεν έχουν αναμιχθεί και δεν πρόκειται να αναμιχθούν στις εκλογές της Ρωσίας». «Είναι η Ρωσία που έχει μακρά ιστορία στοχοποίησης δημοκρατικών εκλογών των ΗΠΑ και άλλων. Αντί να προβάλλει ψέματα, είναι η Ρωσία που θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες» είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξάγονται από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, προειδοποίησε τη Δύση πως οιεσδήποτε προσπάθειες από ξένες δυνάμεις να αναμιχθούν στην ψηφοφορία θα θεωρηθούν πράξη επίθεσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξαγάγουν τις δικές τους εκλογές τον Νοέμβριο, καθώς ο Δημοκρατικός Μπάιντεν επιδιώκει την επανεκλογή του σε μια πιθανή επανάληψη της αναμέτρησης απέναντι στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που έχασε το 2020 στην προσπάθειά του για δεύτερη θητεία από τον νυν πρόεδρο.

Την περασμένη εβδομάδα το Κρεμλίνο ανέφερε πως η Ρωσία δεν θα αναμιχθεί στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και απέρριψε τα αμερικανικά ευρήματα ότι η Μόσχα ενορχήστρωσε εκστρατείες για επηρεασμό των προεδρικών εκλογών τόσο του 2016 όσο και του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE