ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργικό: Εγκρίθηκε σχέδιο χορηγιών για εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτροκίνησης σε επιχειρήσεις

Υπουργικό: Εγκρίθηκε σχέδιο χορηγιών για εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτροκίνησης σε επιχειρήσεις

Σχέδιο χορηγιών για την εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτροκίνησης σε επιχειρήσεις ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, με σκοπό την κάλυψη της ανάγκης που προκύπτει στην Κυπριακή αγορά για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη.

Ο Υπουργός, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ότι εγκρίθηκε η δεύτερη φάση του σχεδίου χορηγιών «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000», που αφορά στην επιχορήγηση, μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της εγκατάστασης φορτιστών ηλεκτροκίνησης από φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία ασκούν οικονομική δραστηριότητα.  Αυτό, πρόσθεσε, έρχεται συμπληρωματικά στα άλλα σχέδια επιχορήγησης φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία τρέχει το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, «και αποσκοπεί στο να συμπληρώσουμε όλο το φάσμα της ανάγκης που προκύπτει στην κυπριακή αγορά για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Το σχέδιο θα τρέξει από τη Δευτέρα και θα λήξει στις 31 Μαΐου 2024, και μετά θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν, είπε. Οι χορηγίες που θα δοθούν μέσω του σχεδίου αυτού, σε αυτή τη φάση είναι €2.5 εκατομμύρια, είπε. «Ελπίζουμε ότι το κοινό θα ανταποκριθεί», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις στο σχέδιο, σε σχέση με την πρώτη φάση του προγράμματος, αφού έχουν αυξηθεί οι χορηγίες που δικαιούνται τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα να αιτηθούν «ούτως ώστε να μπορέσουμε να εξαντλήσουμε το ποσό των χορηγιών το συντομότερο».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου διευκρίνισε ότι το σχέδιο αφορά στην εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτροκίνησης όπου ασκείται οικονομική δραστηριότητα, όπως σε υπεραγορές, καταστήματα, γραφεία, για την χρήση τους, από το κοινό, είπε, είτε είναι πελάτες, για παράδειγμα, ενός μεγάλου γραφειακού συγκροτήματος, είτε είναι το προσωπικό.

Προσπάθεια είναι να εγκατασταθούν φορτιστές σε όσον το δυνατόν περισσότερους χώρους για να ικανοποιείται η ηλεκτροκίνηση, σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top