ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ: Εργάζεται πυρετωδώς το Συνοδικό Δικαστήριο - Συνεχίζουν ασταμάτητα την λήψη καταθέσεων

Σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ: Εργάζεται πυρετωδώς το Συνοδικό Δικαστήριο - Συνεχίζουν ασταμάτητα την λήψη καταθέσεων

Σαν κεραυνός εν αιθρία εμφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη, το σκάνδαλο με τους δύο μοναχούς στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Μέχρι σήμερα προηγήθηκε η προβολή βίντεο μέσα από τη Μονή από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, η δημοσιοποίηση διαλόγων, η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου η οποία αποφάσισε να συγκληθεί άμεσα το Συνοδικό Δικαστήριο αλλά και έρευνα από την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λύνει τη σιωπή του για το σκάνδαλο στη Μονή ο Αρχιεπίσκοπος - «Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο αποδεκτά»

Όπως ανέφεραν στο «Τ», έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές, η ανακριτική επιτροπή εργάζεται ασταμάτητα με την λήψη καταθέσεων και τεκμηρίων ωστόσο αυτό γίνεται αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς την έκδοση ανακοινώσεων από το Συνοδικό Δικαστήριο.

Όπως μας λέχθηκε, έχει παραχωρηθεί χώρος στο κτήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τις εργασίες του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, ενημερώνεται καθημερινά για την πορεία του ανακριτικού έργου του Συνοδικού Δικαστηρίου χωρίς, ωστόσο, να παρεμβαίνει στην διαδικασία.

Όσον αφορά την εξαπάτηση πιστών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα μπορούσε να τροποποιηθεί ο Καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου και να προστεθούν κάποια άρθρα ώστε να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα όπως το σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διόρισε Ποινικούς Ανακριτές για τη Μονή Αββακούμ η Νομική Υπηρεσία

Νέο βίντεο από την Μονή Αββακούμ: Eπίδειξη «θαύματος» από τον ηγούμενο Νεκτάριο σε μοναχές

Κυριακού για βίντεο από Μονή Αββακούμ: «Πάθαμε όλοι μας σοκ - Θα το κάνουν σήριαλ»

Σε ότι αφορά την χρονική τοποθέτηση της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου αναφορικά με το σκάνδαλο της Μονής, οι εκκλησιαστικές πηγές ανέφεραν στο «Τ», ότι αν και δόθηκαν οι πληροφορίες για την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου πριν από το Πάσχα, ενδέχεται η απόφαση να εκδοθεί μετά το Πάσχα επειδή ενδέχεται οι Συνοδικοί να είναι απασχολημένοι, αφού θα τελούν τις ακολουθίες για την μεγάλη γιορτή του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Συγκλονιστικές εικόνες από τον ξυλοδαρμό πιστής στη Μονή Αββακούμ στο Φτερικούδι

ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι «έφτιαχναν» το... μύρο στη Μονή - «Βάλε μέσα να γεμώσει τζιαι γύρε τζιαι που πάνω»

Φερόμενο πρώτο μήνυμα Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - «Να κάνετε προσευχή για εμένα»

Τέλος οι εκκλησιαστικές πηγές, ανέφεραν στο «Τ» ότι φαίνεται ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, μάζεψε όλες τις πληροφορίες αναφορικά με την εμπλοκή των δύο μοναχών στο σκάνδαλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Ούτε ιερό, ούτε… τρίχα - Από τη Μονή Αββακούμ στην Ελλάδα για αποτρίχωση - Βρέθηκε συνδρομή σε σελίδα γκέι πορνό

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μ. ΑΒΒΑΚΟΥΜ - ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο Ταμασού μιλούσε για κομπογιαννίτες, απατεώνες που χρησιμοποιούν τα Θεία για αυτοπροβολή και κέρδο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο Αρχιμανδρίτης έκανε κήρυγμα για πάθη και φιλαργυρία- «Λερώθηκε η αγνότητα και έγινε πορνεία»

«T» ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Σοκαρισμένοι οι Μητροπολίτες από τα βίντεο και τα ηχητικά ντοκουμέντα: «Έλα να ... και θα σου παραγγείλω κρέπα που σου αρέσει»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top