ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη τοποθέτηση Μητροπολίτη Ταμασού για Αββακούμ: «Η αλήθεια και ο αμετάκλητος στόχος μας για κάθαρση και διαφάνεια θα επιτευχθεί»

Πρώτη τοποθέτηση Μητροπολίτη Ταμασού για Αββακούμ: «Η αλήθεια και ο αμετάκλητος στόχος μας για κάθαρση και διαφάνεια θα επιτευχθεί»

Βγαίνει μπροστά με τοποθέτηση του για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, κ.κ. Ησαΐας, μετά τις αποκαλύψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας για την Μονή Αββακούμ αλλά και στην σκιά των καταγγελιών σε βάρος του από τους δύο εμπλεκόμενους μοναχούς.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιω. η΄ 31-36).

Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη όλων να μιλήσουμε, να απαντήσουμε σε συκοφαντίες που διαδίδονται και ερωτήματα που προκύπτουν, συνειδητά επιλέγουμε να μην επηρεάσουμε με δηλώσεις μας, τις προβλεπόμενες εκκλησιαστικές και αστυνομικές διαδικασίες. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε προβεί σε καταθέσεις, εκθέτοντας τα όσα έλαβαν χώρα και απαντώντας σε κάθε ερώτηση των ανακριτών. Είμαστε βέβαιοι πως η αλήθεια και ο αμετάκλητος στόχος μας για κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας, με το όποιο προσωπικό κόστος θα επιτευχθεί. Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να συγχύζουν τη βρόμικη ανθρώπινη πτώση και αστοχία με την καθαρή και αμόλυντη Πίστη που μας κληροδότησαν ο Ιησούς Χριστός και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Αυτήν την πίστη και παράδοση υπερασπιζόμαστε και γι’ αυτήν είμαστε έτοιμοι να χύσουμε και την τελευταία ρανίδα αίματος του σώματος και της ψυχής μας. Ως εκ τούτου, ευελπιστούμεστην ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης και προτρέπουμε τους πιστούς μας να μείνουν κοντά στην Εκκλησία, προσηλωμένοι στην προσευχή και τη νηστεία!


Σήμερα Κυριακή της Τυρινής όπου απόψε θα τελεστή σε όλους τους Ναούς μας ο κατανυχτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, εύχομαι σε όλους ευλογημένη και πνευματικά καρποφόρα Αγία Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Μητροπολίτης Ταμασου και Ορεινής Ησαΐας
Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής
17/03/2024

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top