ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψε και αγκυροβόλησε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοίο της Open Arms

Επέστρεψε και αγκυροβόλησε στο λιμάνι Λάρνακας το πλοίο της Open Arms

Το πλοίο της Open Arms αγκυροβόλησε η ώρα 12:15 στο λιμάνι Λάρνακας, επιστρέφοντας από το ταξίδι μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Το Open Arms απέπλευσε από το λιμάνι Λάρνακας στις 11 Μαρτίου, μεταφέροντας 200 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα εγκαινιάζοντας τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο στο πλαίσιο της «Αμάλθειας», μιας πρωτοβουλίας της Κύπρου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προβλέπει τη χρησιμοποίηση του λιμανιού Λάρνακας για τη μεταφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα φτάνει από το εξωτερικό αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης» και από εκεί θα μεταφέρεται στο λιμάνι της πόλης. Αξιωματούχοι από το Ισραήλ πραγματοποιούν ελέγχους για λόγους ασφάλειας. Στη συνέχεια η ανθρωπιστική βοήθεια θα φορτώνεται σε πλοία και θα μεταφέρεται στην Γάζα.

Εποπτεία και συντονισμό έχει το Συντονιστικό Κέντρο ΖΗΝΩΝ στην Λάρνακα.

Το πλοίο της Open Arms ρυμούλκησε την πλωτή πλατφόρμα MMS ARΙS πάνω στην οποία φορτώθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια. Πρόκειται για μεταλλική κατασκευή η οποία είχε τη δυνατότητα να πλησιάσει τις ακτές της Γάζας.

Το πλοίο μετέφερε στην Γάζα τρόφιμα όπως κονσερβοποιημένο φαγητό, ρύζι, ζυμαρικά και ζάχαρη.

Στο μεταξύ στο λιμάνι Λάρνακας βρίσκεται το πλοίο Jennifer, το μήκος του οποίου είναι 80 μέτρα. Έφτασε στο λιμάνι Λάρνακας από τη Ρόδο και πλέει υπό σημαία Γουινέα Μπισάου.

Στο συγκεκριμένο πλοίο φορτώθηκε ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων η οποία έφτασε από το εξωτερικό αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Λάρνακας και από εκεί μεταφέρθηκε σε αποθήκη στο λιμάνι Λάρνακας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα μεταφέρει το πλοίο Jennifer περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και γάλα.

Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι της ανθρωπιστικής βοήθειας για λόγους ασφαλείας στην παρουσία Ισραηλινών και στην συνέχεια φορτώθηκε στο πλοίο σε ειδικά συσκευασμένα παλέτα.

Το πλοίο Jennifer αναμένει το πράσινο φως για να αποπλεύσει για τη Γάζα ταξίδι για το οποίο χρειάζεται 36 ώρες.

Με την άφιξη του πλοίου στην Γάζα και λόγω της γεωμορφολογίας του βυθού, θα στηθεί επιχείρηση εκφόρτωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας από το πλοίο Jennifer. Αυτό γίνεται λόγω του ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις ακτές της Γάζας μεγάλα πλοία λόγω του ότι τα νερά είναι ρηχά και δεν είναι έτοιμες ακόμη οι υποδομές που αναμένεται να κατασκευάσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιώνΑυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top