ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαναστασίου στο «Τ»: «Θα πιέσουμε να ολοκληρωθεί το τερματικό ΦΑ φέτος» - Έρχονται 120 εργάτες - Σύντομα έτοιμο το πλοίο

Παπαναστασίου στο «Τ»: «Θα πιέσουμε να ολοκληρωθεί το τερματικό ΦΑ φέτος» - Έρχονται 120 εργάτες - Σύντομα έτοιμο το πλοίο

Πιέσεις στην ανάδοχο εταιρεία θα ασκήσει το Υπουργείο Ενέργειας για να ολοκληρωθεί το τερματικό στο Βασιλικό για το φυσικό αέριο εντός του έτους.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφρασαν βουλευτές της Επιτροπής Ενέργειας σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου από ευρωπαϊκούς θεσμούς, ανέφερε πως στο παρόν στάδιο δεν θα αποταθούμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για νέα παράταση. «Έχουμε πάρει αρκετές. Θα πιέσουμε την εταιρεία για να ολοκληρωθεί το τερματικό φέτος», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Παπαναστασίου, στείνεται ειδική ομάδα στο Υπουργείο, η οποία θα αποτελείται από άτομο του Υπουργείου το οποίο θα απασχολείται αποκλειστικά με το θέμα αυτό. «Θα έχει υπό την επίβλεψη του μια μικρή ομάδα με ένα-δύο άτομα επί του πεδίου, δηλαδή μηχανικοί εξιδεικευμένοι στο αντικείμενο, που ευελπιστούμε ότι θα φέρουμε από το εξωτερικό», εξήγησε ο Υπουργός.

Παράλληλα, ζήτησε η ανάδοχος κινεζική κοινοπραξία CPP-METRON CONSORTIUM LTD να φέρει 120 άτομα από το εξωτερικό, τα οποία θα χρειαστούν βίζα, για να εργαστούν στην ολοκλήρωση της προβλήτας.

Η πορεία του έργου μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαναστασίου, η πλωτή μονάδα βρίσκεται στο 95% της ολοκλήρωσης των εργασιών. «Αναμένεται ουσιαστικά η σχετική πιστοποίηση. Εντός της εβδομάδας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένου και του νηογνώμονα ο οποίος θα εξηγήσει εάν θα δώσει την πιστοποίηση και πότε θα τη δώσει».

Η πλωτή μονάδα αναμένεται πάντως πως θα είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες και θα αποπλεύσει για Κύπρο.

Το υπόλοιπο έργο είναι ολοκληρωμένο κατά 45% και ο λόγος είναι οι καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στην κατασκευή της προβλήτας.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αφήσουμε το έργο να μην ολοκληρωθεί για αυτό εξάλλου έχουμε αναλάβει και αρκετά μεγάλη ευθύνη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top