ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Αναμένεται να δει Γκουτέρες - Όσα βρίσκονται στο «τραπέζι»

ΠτΔ: Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Αναμένεται να δει Γκουτέρες - Όσα βρίσκονται στο «τραπέζι»

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Μπρουζ συμμετέχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ενώ αναμένεται να συνομιλήσει και με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος στο πλαίσιο γεύματος θα συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ άλλων, το Μεσανατολικό και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ακολούθως θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, με θέμα κυρίως το Μεσανατολικό, την κατάσταση στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Συνόδου και δείπνο εργασίας, με τα θέματα που θα απασχολήσουν την Συνοδό να περιλαμβάνουν το Μεσανατολικό, την Ουκρανία, το Μεταναστευτικό, την Ασφάλεια, τη Διεύρυνση και τις Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ.

Ο κ. Γκουτέρες μετέβη το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες για επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, όπως είχε αναφέρει, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου, Φαρχάν Χακ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top