ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερμητικά «κλειστά τα στόματα» στην Ανακριτική Επιτροπή για Αββακούμ: Συλλέγονται μαρτυρίες καθημερινά - Το δικαίωμα λόγου αθωότητας

Ερμητικά «κλειστά τα στόματα» στην Ανακριτική Επιτροπή για Αββακούμ: Συλλέγονται μαρτυρίες καθημερινά - Το δικαίωμα λόγου αθωότητας

Μετά την διαρροή των βίντεο μέσα από τη Μονή Αββακούμ, τα οποία «έβγαλαν» στο φως της δημοσιότητας περίεργες κινήσεις που παραπέμπουν σε « Ιερό Σκάδαλο», τόσο η Ανακριτική Επιτροπή όσο και οι εκκλησιαστικές έρευνες, προσπαθούν να κρατήσουν σιγή ισχύος.

Άγνωστο αν οι δυο μοναχοί κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή, καθώς προσπαθεί να κρατήσει «σιωπηλό» το τοπίο, ώστε να μην υπάρχουν άλλες διαρροές.

Καθημερινά λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα τα εν λογω περιστατικά, ώστε να συλλεχθούν μαρτυρίες και τεκμήρια για την ενοχή ή αθωότητα τόσο του Ηγούμενου όσο και όσων φέρεται να εμπλέκονται στο Σκάνδαλο της Μονή Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Ο Γραμματέας του Συνδέσμου Θεολόγων και συνεργάτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Γιάννης Αντωνιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ανέφερε ότι η ανακριτική επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπόψη και την αντίθετη πλευρά. Εάν το άτομο που κατηγορείται δηλώνει αθώος θα πρέπει να του δοθεί όπως αναφέρει το δικαίωμα της τεκμηρίωσης.

«Δεν μπορεί να κατηγορείται κάποιος, χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα λόγου και τεκμηρίωσης των όσων λέει ο ίδιος ή να μην έχει το δικαίωμα να αποδείξει ότι είναι αθώος...και να το παρουσιάσει στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο».

Άλλωστε η Ανακριτική Επιτροπή λειτουργεί με στόχο να ετοιμαστεί το μαρτυρικό υλικό και να καταθέσει το πόρισμα στο Συνοδικό Δικαστήριο, όπου εκεί να ληφθούν αποφάσεις.

Οπως αναφέρει ο κ.Αντωνιάδης είναι πολυσύνθετο το ζήτημα και το «Σκάνδαλο» που ξέσπασε με αποτέλεσμα να υπάρχει ογκώδες υλικό να ερευνηθεί και η διαδικασία πιθανόν να κρατήσει μέχρι και την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top