ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάφος: Φορέας του AIDS αιμορραγούσε, πήγε σε ιδιωτική κλινική και δείτε πως του συμπεριφέρθηκαν!

Πάφος: Φορέας του AIDS αιμορραγούσε, πήγε σε ιδιωτική κλινική και δείτε πως του συμπεριφέρθηκαν!

Άγγλος τουρίστας φορέας του aids, ο οποίος έκανε διακοπές στην Πάφο επισκέφτηκε ιδιωτική κλινική καθώς αιμορραγούσε μετά από μικρό ατύχημα που είχε.

Ο ίδιος ενημέρωσε από την αρχή τους επί καθήκοντι ιατρούς ότι είναι φορέας του aids. 

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αντέδρασαν ρατσιστικά και μέσα σε κλίμα πανικού, διώχνοντας τον ασθενή κακήν κακώς από την κλινική, χωρίς να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν έφτανε μόνο αυτό  αφού οι γιατροί τηλεφώνησαν στο ξενοδοχείο που διέμενε ο τουρίστας ζητώντας τους την άμεση απομάκρυνση του από τον χώρο.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Υγείας το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση 

«Σε σχέση με καταγγελία βάσει της οποίας ασθενής έτυχε αντιδεοντολογικής και ανάρμοστης ιατρικής συμπεριφοράς σε ιατρικά κέντρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει κατά απερίφραστο τρόπο πως τέτοιου είδους στάσεις και συμπεριφορές, εάν τυχόν ισχύουν, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων ιατρικής δεοντολογίας, του ιατρικού απορρήτου και του οφειλόμενου σεβασμού στην προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα του ατόμου.

Η Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας λαμβάνοντας γνώση του περιστατικού χθες, ζήτησε άμεσα ενημέρωση και έκθεση γεγονότων, καλώντας ταυτόχρονα τον Έφορο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων όπως διεξάγει έρευνα στη βάση άρνησης νοσηλείας σε ασθενή. Κατά τον ίδιο τρόπο, η Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας θα καλέσει τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο σε διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ιατρών.

Ο καθείς εξ ημών και πρωτίστως το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό το οποίο ασκεί το λειτούργημα της απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών υγείας προς όλους ανεξαιρέτως, οφείλει σεβασμό στην ιδιωτική ζωή του κάθε ατόμου. Πράξεις που ερείδονται σε ρατσιστικές συμπεριφορές, παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους, δεν περιποιούν τιμήν σε κανέναν και επουδενί έχουν θέση είτε στο χώρο της υγείας είτε στην κοινωνία».    

Επιμέλεια Τάσος Χριστοδούλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top