ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικηγόροι μοναχών: Κάλεσμα στην Αστυνομία για έρευνα συσκευών - «Ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι κατέχει 60 βιντεοταινίες» - Ποιον εμπλέκουν

Δικηγόροι μοναχών: Κάλεσμα στην Αστυνομία για έρευνα συσκευών - «Ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι κατέχει 60 βιντεοταινίες» - Ποιον εμπλέκουν

Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών με καταγγελίες για απρακολουθήσεις και εκβιασμούς.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αναφερόμεθα στο ζήτημα της κατά τις τελευταίες ημέρες μετάδοσης στα μέσα ενημέρωσης / κοινωνικά δίκτυα βιντεοταινιών που έγιναν αντικείμενο παράνομης απόκτησης και επεξεργασίας και που δήθεν περιλαμβάνουν εικόνες από σκηνές του βίου και ήχο από διαλόγους του Ηγουμένου και Μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αβακούμ, που συνέβησαν σε ιδιωτικούς τους χώρους.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας έχει παραδεχθεί ενώπιον των Μοναχών ότι με τη συνέργεια του πρώην μέλους της Μονής Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα (κατά κόσμον Παναγιώτη Χρυσάνθου) και του αδελφού του Σάββα Γεωργάκη, συνεργάτη της ΚΥΠ, επί δύο τουλάχιστον μήνες, πριν τα γεγονότα της παράνομης εισβολής στη Μονή και παράνομης σύλληψης, απαγωγής, κατακράτησης και ανάκρισης των Μοναχών, παρακολουθούσε εξ αποστάσεως τους ιδιωτικούς χώρους της Μονής.

Η παρακολούθηση αυτή έγινε εφικτή βάσει των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα παρακολούθησης της Μονής, τους οποίους του παρέδωσε ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας.

Επίσης ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι κατέχει 60 βιντεοταινίες από το σύστημα παρακολούθησης της Μονής, τις οποίες απέκτησε είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική τους παραλαβή από τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα και το περιεχόμενο των οποίων παρανόμως έθεσε υπόψη μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Για την αλήθεια των γεγονότων αυτών έχουν εγγράφως καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών αρχών ο Ηγούμενος και Μοναχοί της Μονής, οι οποίοι μάλιστα ανέφεραν ότι κατά την παράνομη ανάκρισή τους ο ως άνω αδελφός του Μητροπολίτη Σάββας Γεωργάκης, έχοντας στα χέρια του τάμπλετ όπου είχε αποθηκεύσει τις βιντεοταινίες, μετέδιδα μέσω αυτού το περιεχόμενό τους σε γιγαντοοθόνη προς εκφοβισμό του Ηγουμένου και των Μοναχών, ώστε να υποχρεωθούν να υπογράψουν τις εκβιαστικώς ληφθείσες «ομολογίες» τους.

Μέρος των 60 βιντεοταινιών αυτών, οι οποίες έχουν τύχει συρραφών και επεξεργασίας, μεταδίδονται από ημερών στα μέσα ενημέρωσης κατά τρόπο ιδιαζόντως συκοφαντικό για τον Ηγούμενο και τους Μοναχούς της Μονής.

Ενόψει των ανωτέρω γεγονότων, σας παρακαλούμε να ασκήσετε το ταχύτερο δυνατόν τις εκ του νόμου αρμοδιότητές σας και ειδικότερα να κατάσχετε / ελέγξετε τα μηχανήματα του συστήματος παρακολούθησης της Μονής, έτσι ώστε να διαπιστώσετε τα ηλεκτρονικά ίχνη της εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Αντίστοιχη έρευνα παρακαλούμε να ενεργήσετε και στους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και ιδιαιτέρως στο γραφείο του Μητροπολίτη, όπου συνέβησαν οι παράνομες «ανακρίσεις» και υπήρχε η γιγαντοοθόνη μετάδοσης των βιντεοταινιών.

Επίσης παρακαλούμε να ερευνηθούν οι ηλεκτρονικές συσκευές των ως άνω προσώπων (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και λάπτοπ) καθώς και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που είναι εγκατεστημένοι στις οικίες των προσώπων αυτών, με αντίστοιχη κατ’οίκον έρευνα.

Παρακαλούμε να χειριστείτε την υπόθεση αυτή στο πλαίσιο του ιδιαζόντως επείγοντος που την χαρακτηρίζει, ενόψει μάλιστα και του μεγέθους του εξευτελισμού της προσωπικότητάς του Ηγουμένου και των Μοναχών, που προκύπτει από τις δημοσιεύσεις των βιντεοταινιών αυτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

«Κέντρο» πορνογραφικού υλικού η Κύπρος - Στο «μικροσκόπιο» οι έδρες πέντε εταιρειών

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια της 8χρονης Καισσαριανής - Άφησε την τελευταία της πνοή στο Μακάρειο

Έρχονται αλλαγές με το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά - Θα τοποθετηθούν τελικά χρονόμετρα;

Αναστάτωση σε Γυμνάσιο της Λάρνακας - Έλαβαν τηλεφώνημα για βόμβα

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΕξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν στη βάση του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top