ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναπληρωτής ΚΕ: «Όλα έτοιμα για αναχώρηση πλοίου Jennifer για Γάζα»

Αναπληρωτής ΚΕ: «Όλα έτοιμα για αναχώρηση πλοίου Jennifer για Γάζα»

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να αναχωρήσει για τη Γάζα, από το λιμάνι Λάρνακας το πλοίο Jennifer μεταφέροντας 500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου «όλα είναι έτοιμα προκειμένου να φύγει μετά το μεσημέρι για τη Γάζα, το πλοίο Jennifer που βρίσκεται εδώ και μέρες στο λιμάνι Λάρνακας, το οποίο είναι φορτωμένο με 500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας».

«Οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και φαίνεται να επιτρέπουν τον απόπλου του πλοίου και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, αυτό αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αντωνίου είπε ότι «το φορτίο έχει ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας ενώ έγιναν και οι απαραίτητες επιθεωρήσεις από τους Ισραηλινούς. Γενικά έγιναν οι επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει στην πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου «Αμάλθεια».

Αναφορικά με την επίσκεψη της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στην Κύπρο, ο κ. Αντωνίου είπε ότι φτάνει το βράδυ της Δευτέρας, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

Πρόσθεσε ότι «το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Απριλίου η κα. Μέτσολα θα επισκεφθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το λιμάνι Λάρνακας, όπου θα ενημερωθεί για το σχέδιο «Αμάλθεια» το οποίο στηρίζουν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» όπου θα ξεναγηθεί και θα δει την επιχείρηση «Αμάλθεια», πως γίνονται όλες οι διεργασίες και η εμπλοκή των διαφόρων κρατών, Οργανισμών» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - «Το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν»

Στη μύτη των ποδιών του είναι ολόκληρος ο πλανήτης, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε οτι θα ανταπαντήσει στο Ιράν, όπως δήλωσε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος . Μια εκ νέου επίθεση στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία,θα επιφέρει μεγάλες συνέπειες. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top