LIKE ONLINE

Το Skype άφησε χωρίς φωνή πολλά εκατομμύρια ανθρώπους

Το Skype άφησε χωρίς φωνή πολλά εκατομμύρια ανθρώπους

Η διακοπή λειτουργίας της δημοφιλούς υπηρεσίας επηρέασε την επικοινωνία των χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προβλήματα λειτουργίας αντιμετώπισε το Skype για περισσότερες από 12 ώρες. Αρχικά, μεμονωμένοι χρήστες ανέφεραν στα social media ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους. Γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι η πρωτοφανής δυσλειτουργία επηρέασε και όλους όσους προσπαθούσαν να συνδεθούν από τη χώρα μας. 

Σύμφωνα και πάλι με αναφορές χρηστών, φαίνεται ότι το ζήτημα έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται και η πρόσβαση να αποκαθίσταται σταδιακά ανά πλατφόρμα λειτουργίας -Windows, OS X, web κλπ. Ωστόσο, εκατομμύρια χρήστες του Skype από όλο τον κόσμο δεν είχαν για πολλές ώρες δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων φωνής ή βίντεο.

Οι υπεύθυνοι της δημοφιλούς υπηρεσίας (η οποία ανήκει στη Microsoft) παραδέχτηκαν από νωρίς με μήνυμα στο Twitter την ύπαρξη του προβλήματος, ζητώντας συγνώμη και αναφέροντας ότι εργάζονται για την επίλυσή του.

Σε αρχική ανακοίνωση, το Skype υποστήριξε ότι αν και οι χρήστες στην πραγματικότητα συνδέονταν στην υπηρεσία εντούτοις εμφανίζονταν offline, ενώ ήταν δυνατή η αποστολή γραπτών μηνυμάτων προς τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα των επαφών τους.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι τελικά εντοπίστηκε η αιτία του σοβαρού (όπως αποδείχτηκε) προβλήματος. «Είμαστε στη διαδικασία της επανασύνδεσης των χρηστών μας. Επικεντρωνόμαστε στην αποκατάσταση της πλήρους παροχής των υπηρεσιών. Το πρόβλημα δεν επηρέασε το Skype για τους επιχειρηματικούς χρήστες», όπως αναφέρεται.

Το 2014, υπολογίζεται ότι σχεδόν το 40% των διεθνών κλήσεων παγκοσμίως πραγματοποιήθηκαν μέσω Skype. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες της υπηρεσίας ξεπερνούν τα 663 εκατομμύρια και οι καθημερινά ενεργοί χρήστες αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια. Στη Βρετανία ένας στους τρεις εφήβους χρησιμοποιεί το Skype σε εβδομαδιαία βάση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top