ΔΙΕΘΝΗ

Πιο κοντά από ποτέ Γουίλιαμ και Καμίλα καθώς Κάρολος και Κέιτ πάσχουν από καρκίνο

Πιο κοντά από ποτέ Γουίλιαμ και Καμίλα καθώς Κάρολος και Κέιτ πάσχουν από καρκίνο

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η βασίλισσα Καμίλα έχουν έρθει πιο κοντά από ποτέ, σε μία δύσκολη περίοδο για τη μοναρχία, αφού τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και η Κέιτ Μίντλετον πάσχουν από καρκίνο.

Με τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον, να λαμβάνουν θεραπείες για τον καρκίνο, η βασίλισσα Καμίλα και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φαίνεται να έχουν δημιουργήσει έναν απίθανο δεσμό.

«Πιστεύω ότι ο Γουίλιαμ έχει συνειδητοποιήσει την αξία της βασίλισσας Καμίλα, ειδικά σε μια εποχή όπως αυτή που υποστήριξε σθεναρά τον βασιλιά Κάρολο όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και στα δημόσια καθήκοντα και τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε αντ’ αυτού», είπε ο βασιλικός ειδικός Ίαν Πέλαμ Τέρνερ.

Η βασίλισσα και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα είναι τα κύρια μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα βγουν δυναμικά στο προσκήνιο τους «επόμενους κρίσιμους μήνες».

«Σε μια περίοδο κρίσης τα μέλη μίας οικογένειας έρχονται πιο κοντά και ο Γουίλιαμ θα το έχει υπόψιν του» είπε.

«Νομίζω ότι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, η Καμίλα έδειξε με την αφοσίωσή της στον Κάρολο και τη μοναρχία, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο θαυμασμός για το πρόσωπό της και την ενέργειά της», συνέχισε ο Τέρνερ.

«Η ικανότητα [της Καμίλα] και η κοινή λογική έχουν κάνει τον Γουίλιαμ να συμβιβαστεί με την απόφαση του πατέρα του να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπούσε από τον θάνατο της Νταϊάνα, της πριγκίπισσας της Ουαλίας».

Μια πηγή είπε στη Mirror ότι ο πρίγκιπας Γούλιαμ και η Καμίλα έχουν τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες καθώς στηρίζουν ο ένας τον άλλον σε δύσκολες στιγμές.

«Όλοι όσοι είναι κοντά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ αναγνωρίζουν ότι πάντα ήταν σε θέση να φέρει σε πέρας μια πρόκληση και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, όπως έδειξε τόσο αξέχαστα ως ένα 15χρονο αγόρι όταν το βλέμμα του κόσμου έπεσε πάνω του μετά το θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα» δήλωσε ο βασιλικός σχολιαστής Ρίτσαρντ Κέι.

«Αλλά η κρίση υγείας που ταλαιπωρεί τη σύζυγό του είναι μία τόσο μεγάλη δοκιμασία όσο και η απώλεια της μητέρας του, ενδεχομένως μεγαλύτερη», πρόσθεσε.

«Για τον Γουίλιαμ, ως πατέρα, προτεραιότητά του είναι η ευημερία των τριών παιδιών του, με τα οποία ο ίδιος και η Κέιτ έπρεπε να μοιραστούν τα δυσάρεστα νέα».

Ο βασιλικός σχολιαστής περιέγραψε αυτό που συμβαίνει στο παλάτι ως τη «σοβαρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει από την παραίτηση» του βασιλιά Εδουάρδου Η’ το 1936.

«Και αυτό γιατί η απουσία τόσο της πριγκίπισσας της Ουαλίας όσο και του βασιλιά Καρόλου αντιπροσωπεύουν ένα ταυτόχρονο σοκ στο βασιλικό σύστημα. Ο Κάρολος και η Κέιτ είναι, κατά κάποιο τρόπο, τα πιο χαρισματικά μέλη της οικογένειας. Ο Κάρολος λόγω της ευγενικής του αξιοπιστίας και η Κέιτ με την ομορφιά και τη συμπόνια της».


Ο Κέι συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή, αυτοί είναι ασταθείς καιροί για μια βασιλική οικογένεια που έχει απογυμνωθεί από τους πρωταγωνιστές της και η σταθερότητα φτάνει στον πυρήνα της.

Αλλά αν η ιστορία μας διδάσκει ένα πράγμα για τη μοναρχία, είναι ότι μπορεί να ξεπεράσει τις περισσότερες δοκιμασίες. Έχει επιβιώσει από την επανάσταση, τον εμφύλιο πόλεμο και τις πιο σκοτεινές απειλές».

Πιστεύεται ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ «αγανακτούσε» με τη βασίλισσα Καμίλα «επί χρόνια» λόγω του ρόλου της στο χωρισμό των γονιών του, του τότε πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνας τη δεκαετία του 1990.

Πλέον όμως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και λόγω των συνθηκών αλλά και λόγω της φροντίδας και της αφοσίωσης που δείχνει η Καμίλα στον πατέρα του.

Η βασίλισσα Καμίλα θα ηγηθεί επίσης της μοναρχίας «για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους», σύμφωνα με αναλυτές.

Η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η Σόφι, Δούκισσα του Εδιμβούργου, θα «εργάζονται υπερωρίες» επίσης για να κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν το ρόλο του θεσμού.

«Θα τεθούν εύλογες ερωτήσεις σχετικά με το εάν αυτή η “ψαλιδισμένη” μοναρχία θα αντεπεξέλθει», παρατήρησε ο Κέι.

«Η εμπειρία των τελευταίων εβδομάδων έδειξε πόσο ευάλωτη έχει γίνει η οικογένεια και η αντίδραση του κοινού ήταν ανησυχητική».

Ο καταλυτικός ρόλος της Καμίλα αλλά και η στάση του Γουίλιαμ

Το ότι ο Γουίλιαμ και η Καμίλα έχουν έρθει κοντά μπορεί να αποτελεί έκπληξη για ορισμένους βασιλικούς παρατηρητές. Για δεκαετίες, η Καμίλα θεωρούνταν από πολλούς ως η γυναίκα που διέλυσε τον… καταδικασμένο γάμο του Κάρολου και της Νταϊάνα.

Χρειάστηκαν χρόνια για πολλούς στη Βρετανία για να συγχωρήσουν την Καμίλα, της οποίας η εξωσυζυγική σχέση με τον Κάρολο τορπίλισε τον γάμο του με την Νταϊάνα, της «πριγκίπισσας του λαού».

Και ακολούθησε το τροχαίο στο Παρίσι το 1997, πέντε χρόνια μετά τον χωρισμό της Νταϊάνα από τον Κάρολο, όπου το νήμα της ζωής της κόπηκε στα 36 της χρόνια προκαλώντας θλίψη και σοκ.


«Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μεγάλωσε εξαιρετικά κοντά και γαλουχήθηκε από την αείμνηστη μητέρα του», είπε στο Fox News Digital ειδικός των βρετανών βασιλικών, Χίλαρι Φόρντουιτς.

«Έγινε μάρτυρας σε πολλές από τις πιο θλιβερές στιγμές της. Είναι γνωστό ότι πέρασε χαρτομάντιλα κάτω από την πόρτα του μπάνιου, λέγοντας: “Μαμά, σε παρακαλώ μην κλαις”».

Η Φόρντγουιτς επαίνεσε τον Γουίλιαμ, οποίος έβαλε στην άκρη τις όποιες διαφορές και αντ’ αυτού, έβαλε την οικογένεια σε προτεραιότητα.

«Βλέποντας την Καμίλα τόσο αφοσιωμένη στο καθήκον, ανέπτυξε μια πολύ αποδεκτή και τρυφερή σχέση μαζί της», είπε ο Φόρντγουιτς.

Από τότε που η Καμίλα παντρεύτηκε τον βασιλιά το 2005, έχει αναλάβει ρόλους σε περισσότερες από 100 φιλανθρωπικές οργανώσεις και μετά τη διάγνωση του συζύγου της με καρκίνο ανέλαβε περισσότερες δημόσιες δεσμεύσεις.

Ο νέος ρόλος της Καμίλα ως υποστηρικτής της οικογένειας απέχει πολύ από τη γυναίκα που περιέγραψε ο Χάρι στα απομνημονεύματα του 2023 «Spare», τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς τη θλίψη του για την απώλεια της μητέρας του και τις μάχες με τη βασιλική ζωή.

Στο βιβλίο του, ο Χάρι έγραψε ότι και ο ίδιος και ο Γουίλιαμ «παρακάλεσαν» τον πατέρα τους να μην παντρευτεί την Καμίλα, ανησυχώντας ότι θα γινόταν μια «κακή θετή μητέρα».

Σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις για την προώθηση του βιβλίου του, ο Χάρι κατηγόρησε την Καμίλα ότι διέρρευσε προσωπικές συνομιλίες στα μέσα ενημέρωσης για να σβήσει τη φήμη της.

«Πρακτικά, ο Γουίλιαμ χρειάζεται την Καμίλα για να μοιραστεί το βάρος που έχει επωμιστεί όσο ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ αναρρώνουν», εξήγησε ο Κρίστοφερ Άντερσε, συγγραφέας του βιβλίου «The King».

«Αλλά πιστεύω επίσης ότι ο Γουίλιαμ και η Καμίλα έχουν έρθει κοντά για την κοινή τους ανησυχία για τον άντρα που αγαπούν και οι δύο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top