ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Καταιγίδες το Σάββατο και βροχερό σκηνικό τη Δευτέρα – Ανεβαίνει για να πέσει πάλι η θερμοκρασία

Καιρός: Καταιγίδες το Σάββατο και βροχερό σκηνικό τη Δευτέρα – Ανεβαίνει για να πέσει πάλι η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Στην ατμόσφαιρα σήμερα, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Από τη Δευτέρα και μετά, χαμηλό βαρομετρικό που σχηματίζεται στα δυτικά του νησιού και κινείται νοτιοανατολικά, αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Σάββατο, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά τόπους αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού, στα νότια και στα ανατολικά. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά στα παράλια, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και στα ανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια τοπικά θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία την Κυριακή, θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα παράλια, για να παραμείνει σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τις εποχικές τιμές, ωστόσο μέχρι την Τρίτη, θα σημειώσει γενικά σταδιακά πτώση, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top