ΔΙΕΘΝΗ

Σε άνοδο οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων – Ποιες κατηγορίες βρίσκονται στην κορυφή

Σε άνοδο οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων – Ποιες κατηγορίες βρίσκονται στην κορυφή

Ο παγκόσμιος δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών ανέκαμψε τον Μάρτιο από χαμηλό τριών ετών, ενισχυμένος από τις αυξήσεις για τα φυτικά έλαια, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ο οποίος παρακολουθεί τα πιο εμπορεύσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο είδη διατροφής, διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο σε 118,3 μονάδες τον Μάρτιο, έναντι αναθεωρημένων 117,0 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε ο οργανισμός την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η μέτρηση του Φεβρουαρίου ήταν η χαμηλότερη για τον δείκτη από τον Φεβρουάριο του 2021 και σηματοδότησε την έβδομη διαδοχική μηνιαία μείωση.

Οι διεθνείς τιμές των τροφίμων έχουν μειωθεί απότομα από την κορύφωση-ρεκόρ που σημείωσαν τον Μάρτιο του 2022, κατά την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, που είναι εξαγωγέας άλλων καλλιεργειών.

Η τελευταία μηνιαία μέτρηση του FAO ήταν κατά 7,7% χαμηλότερη από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, ανέφερε.

Τον Μάρτιο, ο δείκτης τιμών φυτικών ελαίων του οργανισμού σημείωσε άλμα 8% σε μηνιαία βάση, ο δείκτης γαλακτοκομικών προϊόντων αυξήθηκε σχεδόν 2,9% για έκτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο, ενώ ο δείκτης κρέατος αυξήθηκε 1,7%.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top