ΔΙΕΘΝΗ

Σε άνοδο οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων – Ποιες κατηγορίες βρίσκονται στην κορυφή

Σε άνοδο οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων – Ποιες κατηγορίες βρίσκονται στην κορυφή

Ο παγκόσμιος δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών ανέκαμψε τον Μάρτιο από χαμηλό τριών ετών, ενισχυμένος από τις αυξήσεις για τα φυτικά έλαια, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ο οποίος παρακολουθεί τα πιο εμπορεύσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο είδη διατροφής, διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο σε 118,3 μονάδες τον Μάρτιο, έναντι αναθεωρημένων 117,0 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε ο οργανισμός την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η μέτρηση του Φεβρουαρίου ήταν η χαμηλότερη για τον δείκτη από τον Φεβρουάριο του 2021 και σηματοδότησε την έβδομη διαδοχική μηνιαία μείωση.

Οι διεθνείς τιμές των τροφίμων έχουν μειωθεί απότομα από την κορύφωση-ρεκόρ που σημείωσαν τον Μάρτιο του 2022, κατά την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, που είναι εξαγωγέας άλλων καλλιεργειών.

Η τελευταία μηνιαία μέτρηση του FAO ήταν κατά 7,7% χαμηλότερη από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, ανέφερε.

Τον Μάρτιο, ο δείκτης τιμών φυτικών ελαίων του οργανισμού σημείωσε άλμα 8% σε μηνιαία βάση, ο δείκτης γαλακτοκομικών προϊόντων αυξήθηκε σχεδόν 2,9% για έκτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο, ενώ ο δείκτης κρέατος αυξήθηκε 1,7%.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top