LIKE ONLINE

Αν γνωριστήκατε με αυτόν τον δημοφιλή τρόπο είναι πιθανότερο να χωρίσετε νωρίς, υποστηρίζει έρευνα

Αν γνωριστήκατε με αυτόν τον δημοφιλή τρόπο είναι πιθανότερο να χωρίσετε νωρίς, υποστηρίζει έρευνα

Εχει καθόλου σημασία το πώς γνωρίζετε ένα ζευγάρι; Αν η γνωριμία γίνεται μέσω κοινών γνωστών ή σε κάποια έξοδο ή μέσω των social media; Σύμφωνα με νέα έρευνα, έχει.

Με τίτλο «Συγγενείς ξένοι: Η σημασία των Social στον γάμο» (βρείτε τη εδώ), η έρευνα διεπίστωσε ότι το 12% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν online χωρίζουν μέσα στα πρώτα τρία χρόνια του γάμου, σε σύγκριση με το 2% των ζευγαριών που γνωρίζονται μέσω φίλων. Έπειτα από 7 χρόνια τα ίδια στατιστικά αυξήθηκαν κατά 17% και το 10% αντίστοιχα.

Την έρευνα διεξήγαγαν το Ίδρυμα Γάμου της Βρετανίας και την εταιρεία δημοσκοπήσεων Savanta ComRes.

«Αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά ανησυχητικά, δεδομένης και της δημοφιλίας που αποκτούν οι γνωριμίες μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Υπονοούν ότι τα ζευγάρια που γνωρίζονται μέσω αυτών, δεν έχουν επαρκή στήριξη -ειδικά τα πρώτα χρόνια της σχέσης και του γάμου – για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Harry Benson υπεύθυνος της έρευνας.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 2,000 ενήλικες, οι οποίοι ήταν τουλάχιστον 30 ετώ και είχαν παντρευτεί έστω μία φορά. Από το 2000 και έεπιτα το online dating έχει γίνει πολύ δημοφιλές και θεωρείται πλέον αποδεκτό από όλους. Μάλιστα, με αυτόν τρόπο γνωρίζονται σήμερα τα περισσότερα ζευγάρια. Πριν τη δεκαετία του 2000, περίπου τα 2/3 των ζευγαριών γνωρίζονταν μέσω της οικογένειας, στη δουλειά και εξόδους όπως τα πάρτι και η διασκέδαση στα κλαμπ.

Η έκθεση εξέτασε τη δεκαετία μέσα στην οποία τα ζευγάρια γνωρίστηκαν, την ηλικία τους και το επάγγελμά τους και φάνηκε ότι οι σχέσεις που ξεκίνησαν online ήταν πιθανότερο να τελειώσουν στα τρία πρώτα χρόνια του γάμου. Οι πιθανότητες για διαζύγιο ήταν κατά 6 φορές περισσότερες για εκείνους που γνωρίστηκαν online.

«Τα ευρήματά μας δεν υποβαθμίζουν ή μειώνουν τη σημασία του online dating. Αλλά υπογραμμίζει το μεγαλύτερο ρίσκο και τις δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσουν τα άτομα που παντρεύονται έναν “άγνωστο”, αφού δεν έχουν αρκετές πληροφορίες ή το κοινωνικό δίκτυο για να ζητήσουν στήριξη», λέει ο Benson και συνεχίζει: «Αυτές οι διαφορές και τα στοιχεία θα επιτρέψουν σε όσους από εμάς παρέχουμε στήριξη και οδηγίες σε ζευγάρια που σκέφτονται να παντρευτούν να στοχεύσουμε καλύτερα τις πληροφορίες που διαθέτουμε και να ενθαρρύνουμε τα άτομα να εστιάσουν στην οικοδόμηση κοινωνικού κύκλου στα πρώτα χρόνια του γάμου».

Το online dating δεν είναι ο μόνος τρόπος γνωριμίας που -ίσως- οδηγεί σε πρόωρο διαζύγιο. Σύμφωνα με τη μελέτη το 8% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στο σχολείο και το 7% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στη δουλειά, χωρίζουν επίσης τα πρώτα χρόνια του γάμου τους.

Επίσης, αφού οι δυσκολίες τα πρώτα χρόνια σε έναν γάμο ξεπεραστούν, ο τρόπος που τα ζευγάρια γνωρίστηκαν δεν παίζει ρόλο στο διαζύγιο. «Το γεγονός ότι ο επιπλέον κίνδυνος εξαφανίζεται έπειτα από τα τρία πρώτα χρόνια του γάμου, τονίζει τη σημασία του υγιούς κοινωνικού κύκλου για το ζευγάρι», τονίζεται στην έρευνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top