ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε συμφωνία για αλλοδαπούς εργαζόμενους καταλήγουν οι κοινωνικοί εταίροι - Αύριο η τελική συνάντηση

Σε συμφωνία για αλλοδαπούς εργαζόμενους καταλήγουν οι κοινωνικοί εταίροι - Αύριο η τελική συνάντηση

Σε συμφωνία σχετικά με την στελέχωση μέρους των αναγκών της αγοράς εργασίας με εργαζόμενους από τρίτες χώρες φαίνεται να καταλήγουν οι κοινωνικοί εταίροι, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης συναντώνται με το Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου, ώστε να συζητήσουν το θέμα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται ότι μετά από μια μακρά περίοδο έντονων διαφωνιών, οι κοινωνικοί εταίροι καταλήγουν σε συμφωνία, σχετικά με την στελέχωση μέρους των αναγκών της αγοράς εργασίας με εργαζόμενους από τρίτες χώρες.

Κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο της μεσολάβησης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των ηγεσιών των συνδικαλιστικών και των εργοδοτικών οργανώσεων και κατατέθηκε μεσολαβητική πρόταση από τον Υπουργό, για την οποία αναμένονται οι τελικές τοποθετήσεις.

Σημειώνεται ότι η μεσολαβητική πρόταση βασίζεται στην λειτουργία τεχνικής επιτροπής σε κεντρικό επίπεδο για την συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών εργαζομένων και στην επικαιροποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών, για τον περαιτέρω εξορθολογισμό τους.

Η τελική συνάντηση των κοινωνικών εταίρων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, όπου σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν τα θετικά αποτελέσματα της συναντίληψης που διαμορφώθηκε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top