ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτομαγιά: Θα μεταφερθεί η αργία και στην Κύπρο; Τι θα συμβεί με τις υπεραγορές - Ο λόγος που άλλαξε στην Ελλάδα

Πρωτομαγιά: Θα μεταφερθεί η αργία και στην Κύπρο; Τι θα συμβεί με τις υπεραγορές - Ο λόγος που άλλαξε στην Ελλάδα

Αρκετοί πολίτες διερωτούνται αν η φετινή αργία της 1ης Μαίου η οποία φέτος συνέπεσε με την Μεγάλη Τετάρτη, θα μεταφερθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Μιλώντας στο ThemaOnline, εκ μέρους του Παγύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, ο Μάριος Αντωνίου, ερωτηθείς αν θα μεταφερθεί και στην Κύπρο η αργία, ανέφερε ότι η νομοθεσία στην Κύπρο δεν επιτρέπει μεταφορά αργίας σε άλλη ημέρα.

Βάσει της νομοθεσίας, όπως συμπληρώνει, η οποία ρυθμίζει την λειτουργία των γενικών καταστημάτων και υπεραγορών, φέτος την 1η Μαίου όπου θα είναι και Μεγάλη Τετάρτη, θα είναι κλειστά.

Στη νομοθεσία της Κύπρου, ανέφερε ότι, υπάρχει εξαίρεση στα ειδικά καταστήματα όπως οι φούρνοι και τα περίπτερα τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά την αργία της Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνίου, δήλωσε πως και το 2021 η Πρωτομαγιά συνέπεσε Μεγάλο Σάββατο και όλα τα γενικά καταστήματα και υπεραγορές είχαν τηρήσει την αργία και παρέμειναν κλειστά.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η αργία της Πρωτομαγιάς έχει μεταφερθεί την Τρίτη του Πάσχα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει ευελιξία διότι η νομοθεσία επιτρέπει την μεταφορά αργίας κι έτσι έχει μεταφερθεί την Τρίτη του Πάσχα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top