ΕΛΛΑΔΑ

Ενοχλημένος από ελληνική φρεγάτα στον Βόσπορο ο «πατέρας» Γαλάζιας Πατρίδας

Ενοχλημένος από ελληνική φρεγάτα στον Βόσπορο ο «πατέρας» Γαλάζιας Πατρίδας

Για προπαγάνδα κατηγορεί τον κυβερνήτη ελληνικής φρεγάτας ο απόστρατος Τζεμ Γκιουρντερίζ - "πατέρας" της Γαλάζιας Πατρίδας - ο οποίος ισχυρίζεται ότι αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα ο Έλληνας κυβερνήτης χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες, υψώνοντάς τις σε όλα τα σημεία του πλοίου, αντί μόνο στην πρύμνη.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Τζεμ Γκιουρντενίζ αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ, ένα ελληνικό και ένα τουρκικό πλοίο βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι Sarayburnu της Κωνσταντινούπολης. Λόγω της τουρκικής φιλοξενίας, δόθηκε η πλευρά της αποβάθρας στην ελληνική φρεγάτα. Ο Έλληνας κυβερνήτης του πλοίου μετέτρεψε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία προπαγάνδας και έχει υψώσει σε όλα τα σημεία του πλοίου την ελληνική σημαία», σημειώνει.

«Υπό κανονικές συνθήκες, όταν τα πολεμικά πλοία βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι, η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη. Και στην πλώρη υψώνεται είτε η εθνική σημαία, όπως στην περίπτωσή μας, είτε το σημαιάκι του πολεμικού ναυτικού, όπως σε ορισμένες χώρες. Ο Έλληνας διοικητής αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες. Αυτή η κατάσταση δεν δείχνει το πόσο Έλληνες είναι, αντιθέτως δείχνει το πόσο μακριά βρίσκονται από τα ναυτικά ήθη», ισχυρίζεται ο Γκιουρντενίζ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top