ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συζήτησαν το μεταναστευτικό: ΕΒΕ και ΕΤΑΠ μαζί με Αστυνομία και Υπ.Δικαιοσύνης

Συζήτησαν το μεταναστευτικό: ΕΒΕ και ΕΤΑΠ μαζί με Αστυνομία και Υπ.Δικαιοσύνης

Το μεταναστευτικό και τους τρόπους επίλυσης προβλημάτων, που προκαλούνται, συζήτησαν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριο Χαρτσιώτη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου αντιπροσωπείες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας.

Σε κοινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου και της Εταιρείας Λάρνακας αναφέρεται ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του ΕΒΕ και της ΕΤΑΠ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό Αστυνομίας, με στόχο τη συζήτηση και την αντιμετώπιση θεμάτων που επηρεάζουν την τοπική επιχειρηματική και τουριστική βιομηχανία».

Ενα από τα θέματα που συζητήθηκαν «ήταν και το μεταναστευτικό και οι τρόποι επίλυσης των συναφών προβλημάτων που προκαλούνται, όπως η γκετοποίηση περιοχών, η υποβάθμιση εικόνας συγκεκριμένων τουριστικών και άλλων κεντρικών περιοχών από λανθασμένη χωροθέτηση δομών, καθώς και το αίσθημα ανασφάλειας, που προκαλείται σε κατοίκους και ξένους επισκέπτες. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ευρύ και πολύπλοκο πολιτικό, αλλά και ανθρωπιστικό ζήτημα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας ενημερώθηκαν για τις περιοχές όπου χρειάζονται αυξημένες περιπολίες ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα, έστω και προσωρινά, τα διάφορα θέματα που προκύπτουν».

Οι δύο φορείς, συνεχίζει η ανακοίνωση, «έθεσαν την εισήγηση για υιοθέτηση του θεσμού της Τουριστικής Αστυνομίας, με πιλοτική εφαρμογή στη Λάρνακα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκύπτουν από έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών. Προτάθηκε από τον Υπουργό η ανάληψη τέτοιου ρόλου από τη Δημοτική Αστυνομία εφόσον προβλέπεται και στην επικείμενη αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ακόμα «έγινε αναφορά και στην ανάγκη αποτελεσματικότερης επιτήρησης των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών από την παράνομη αλιεία, τόσο με αυξημένες περιπολίες, αλλά και με τη χρήση καμερών ως μία πιθανή λύση».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «συζητήθηκε και η απόρριψη αιτημάτων ισραηλινών ομάδων για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αθλητικών αγώνων στην Κύπρο και οι αρνητικές επιπτώσεις για την τουριστική βιομηχανία και την οικονομία της Λάρνακας. Προτάθηκε η θετική αντιμετώπιση μελλοντικών αιτημάτων παρόμοιας φύσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι οικονομικές ευκαιρίες για τη χώρα μας, δίδοντας βέβαια προτεραιότητα στην ασφάλεια».

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης και ο Αντιπρόεδρος Υπηρεσιών του ΕΒΕΛ Φλώρος Βωνιάτης «εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας καθότι η συνάντηση κατέδειξε την προθυμία των αρχών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που επηρεάζουν τη Λάρνακα ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής και το επιχειρηματικό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top