ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Αρνητής του κορονοϊού ο ιερέας που μαχαιρώθηκε – Έχει πει ότι ο Σατανάς ίδρυσε τα Ηνωμένα Έθνη

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Αρνητής του κορονοϊού ο ιερέας που μαχαιρώθηκε – Έχει πει ότι ο Σατανάς ίδρυσε τα Ηνωμένα Έθνη

Ένας ιερέας και ακόμα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη νέα επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε εκκλησία του Σίδνεϊ.

Η επίθεση συνέβη στην εκκλησία Christ The Good Shepherd Church την ώρα που ο ιερέας τελούσε λειτουργία, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο.

Ο ιερέας που δέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sydney Morning Herald», ο επίσκοπος Mari Emmanuel.

Ο Mari Emmanuel είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξέχων ηγέτης μιας υπερσυντηρητικής αίρεσης της Ασσυριακής Εκκλησίας. Έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, επειδή ασκούσε κριτική στα lockdown και τα εμβόλια.

 

Μεταδίδοντας ζωντανά τις λειτουργίες του στο YouTube και στα social media, όπου έχει χιλιάδες οπαδούς, έβγαζε «πύρινους» λόγους και προσέλκυε ριζοσπάστες Χριστιανούς, που συντάσσονταν μαζί του κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Σε άλλες viral ζωντανές μεταδόσεις του εξέφραζε τις απόψεις του για την αμερικανική και τη ρωσική πολιτική, καθώς και για τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία, όπως έλεγε, ίδρυσε ο Σατανάς.

Μιλώντας για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές σε ένα από τα κηρύγματά του, που αναρτήθηκε στο TikTok, ο Emmanuel είπε ότι «100% ήταν στημένη από τις μυστικές υπηρεσίες».

Χειροτονήθηκε ιερέας το 2009 και επίσκοπος το 2011.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας ονόματι Christ The Good Shepherd Church, ο Emmanuel ταξίδεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου για τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, μεταξύ άλλων και στην Αριζόνα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

 

Στο ποιμαντικό του μήνυμα, που φιλοξενείται στον ιστότοπο της εκκλησίας, ο ιερέας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «στην εποχή μας πιστεύουμε ότι η πιο σημαντική και θεμελιώδης διαπίστωση είναι να φτάσουμε στην αλήθεια. Ο κόσμος βομβαρδίζει το ανθρώπινο γένος με τόσες πολλές πληροφορίες, που αρκετά συχνά χάνουμε τον προσανατολισμό μας στο να διακρίνουμε το ψέμα από την αλήθεια».

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν

«Tέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται με τραύματα όχι απειλητικά για τη ζωή», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Σίδνεϊ, μετά τη δεύτερη επίθεση με μαχαίρι μέσα σε δύο ημέρες στην πόλη της Αυστραλίας.

Τραυματιοφορείς είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τέσσερις άνδρες ηλικίας μεταξύ 20 και 70 ετών νοσηλεύονται.

Ένας άνδρας πλησίασε τον βωμό, σήκωσε το δεξί του χέρι και μαχαίρωσε επανειλημμένως έναν ιερέα, προκαλώντας π

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top