ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Άσχημα τα νέα για τους καταναλωτές αφού σύντομα θα καταγραφεί εκ νέου αύξηση στην τιμή  των καυσίμων ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για η τιμή του πετρελαίου να εκτοξευθεί στα 100 δολάρια το βαρέλι.

Μιλώντας στο ThemaOnline,ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, ανέφερε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα έχουμε νέες αυξήσεις στα καύσιμα,  όχι λόγω της διένεξης Ιράν-Ισραήλ αλλά λόγω των αυξήσεων που επιβλήθηκαν πριν την τελευταία σύρραξη.

«Δεν εκτιμώ ότι η αύξηση θα είναι της τάξης του 4-5 σεντ αλλά πιο μικρή. Από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα αυξηθούν περαιτέρω», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πώς εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι σίγουρα θα επηρεαστούν αισθητά οι τιμές, αν προκύψει γενικότερη σύρραξη.

«Αν φανούν στοιχεία γενικότερης σύρραξης, όπου αυτή την στιγμή όλοι είπαν ότι δεν θα υπάρξει γενικότερη σύρραξη, σίγουρα θα επηρεάσουν αισθητά τις τιμές», σημείωσε συγκεκριμένα, τονίζοντας ότι δεν είναι απίθανο να ανεβεί στα 100 δολάριο το βαρέλι το πετρέλαιο, αν δημιουργηθεί μια τέτοια γενικότερη σύρραξη.

«Αν γίνει γενικότερη σύρραξη των χωρών εκείνων που υποστηρίζουν το Ιράν και εκείνων που υποστηρίζουν το Ισραήλ, πιθανώς να φτάσουμε τα 100 δολάρια αλλά υπό κανονικές όχι. Δεν συμφέρει τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες όμως να το ανεβάσουν σε αυτό το σημείο», είπε καταληκτικά.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου, Χριστόδουλος Χριστόδουλου ανέφερε ότι σύντομα είναι πιθανή μια μικρή αύξηση των 2-3 σεντ, η οποία δεν έχει σχέση όμως με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Ερωτηθείς πώς εκτιμάται ότι θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή, ο κ. Χριστόδουλου απάντησε πως αν αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου διεθνώς, τότε θα ακριβύνει η βενζίνη στην Κύπρο και μετά θα ακριβύνουν και τα υπόλοιπα.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει, είναι νωρίς. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε, είναι ακόμα σταθερές οι τιμές. Όμως αν σκεφτούμε ότι στην Αθήνα είναι δύο ευρώ το λίτρο η βενζίνη, τότε πρέπει να περιμένουμε να δούμε κι εμείς πως θα εξελιχθεί», είπε καταληκτικά.

Που κυμαίνονται τώρα (15/4) οι τιμές και τα φθηνότερα πρατήρια

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, την Δευτέρα (15/4) η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν € 1,554, με την φθηνότερη τιμή να ήταν € 1,464 και την ακριβότερη € 1,608.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν €1,594, με την φθηνότερη τιμή να είναι € 1,518 και την ακριβότερη € 1,679.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,604 με την φθηνότερη να ήταν €1,544 και την ακριβότερη € 1,649.

Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top